Sprinten & testosteron

January 27

Sprinten & testosteron

Testosteron groeit uw spieren en toeren van uw metabolisme. Hoge niveaus van testosteron dragen niet indirect bij aan uw vermogen om sprint. En met de juiste training en voeding, kunt u ervoor zorgen dat uw testosteron niveaus zijn op hun hoogtepunt te allen tijde. Hierdoor zal je niet alleen sterker, maar herstellen sneller. Raadpleeg uw arts vóór het begin van een dieet of oefening programma.

Effecten van testosteron

Testosteron is een steroïde hormoon afgescheiden door de teelballen in de mannen en de bijnieren bij vrouwen, maar mannen produceren ongeveer 10 keer meer testosteron dan vrouwen. Testosteron is het primaire anabole hormoon, of het hormoon meest verantwoordelijk voor de groei van spierweefsel. Zelfs als u niet groeien spier wilt, kunnen lage niveaus van testosteron het moeilijk maken voor je te houden van de spier die u hebt, en die u niet alleen minder macht geeft wanneer u uitvoeren, maar ook uw stofwisseling vertraagt.

Opleiding effecten op de hormoonproductie

Sprinten zelf heeft geen invloed op testosteron, tenzij u overtrain, in welk geval uw testosteron niveaus dalen. Opleiding bij hoge intensiteiten met korte rust intervallen geeft echter uw testosteron niveaus een korte impuls zonder verheffende cortisol niveaus. Het is wenselijk cortisol niveaus om laag te houden, zoals cortisol een hormoon dat verantwoordelijk is voor spier verspillen en vet opslag is.

Houden uw testosteron niveaus omhoog

Dieet is de primaire methode om ervoor te zorgen dat uw endocriene systeem--gedeeltelijk verantwoordelijk voor testosteron productie--optimaal functioneert. Een te laag in vet dieet zorgt ervoor dat je levels te laten vallen. Vet biedt uw lichaam cholesterol en andere dieet sterolen die je lichaam wordt omgezet in steroïde hormonen, zoals testosteron. Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn bijzonder kritisch, en deze zijn te vinden in vette vis zoals zalm, vlas, noten en zaden. Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van deze levensmiddelen in uw dieet, kunnen visolie en vlas olie worden aangevuld in vloeibare of capsule vorm.

Zware weerstand opleiding

Aanvullende opleiding kan uw sterkte te verhogen, alsook verhogen van uw testosteron niveaus. Zware weerstand opleiding met oefeningen zoals squats bouwen sommige van uw sprinten spieren. Deze opleiding moet worden uitgevoerd op de manier die u uitvoert: korte en intense. Trainen met ten minste 75 procent van uw één-herhaling maximaal, en houd uw korte, rusttijden niet meer dan 90 seconden, om de maximale reactie van uw hormoonhuishouding. Tussen het opheffen en uitgevoerd, de enige andere wat je hoeft te doen is rust en herstellen.


gerelateerde artikelen