Moet een persoon met een vergroot hart uitoefenen?

January 19

Moet een persoon met een vergroot hart uitoefenen?

Een vergroot hart, of cardiomegaly, is een symptoom van een andere medische aandoening; het is niet een ziekte op zich. De voorwaarde is vaak behandelbare als therapie is gericht op het behandelen van de onderliggende oorzaak van de uitbreiding van het hart. Medicijnen, chirurgie en, in sommige gevallen oefening kan zinvol zijn, afhankelijk van wat is de oorzaak van het hart om te vergroten. Artsen bij de kliniek van Mayo adviseren dat patiënten met cardiomegaly "bescheiden oefening krijgen, na overleg met uw arts het meest geschikte programma van lichamelijke activiteit."

Waarschuwing

De vereniging cardiomyopathie waarschuwt dat 'oefening advies is verschillend voor patiënten, afhankelijk van het soort cardiomyopathie die ze hebben. Oefeningen, onder toezicht van een arts, kunnen helpen als u hebben uitgezet cardiomyopathie (DCM) of Hypertrofische cardiomyopathie (HCM), maar personen wier uitgebreide hart te wijten aan een aandoening genaamd arrhythmogenic rechts ventriculaire cardiomyopathie zijn "zeer gepersonaliseerde advies nodig en dienen hun cardioloog te raadplegen."

Oefenen met Hypertrofische cardiomyopathie

Hypertrofische cardiomyopathie is een aandoening waarbij de hartspier abnormaal dik wordt. De mate van verdikking en hoeveel van de hartspier wordt beïnvloed verschilt van patiënt tot patiënt. De meerderheid van de mensen met HCM vertonen niet geen symptomen. Tien procent, maar vindt dat de bloedtoevoer naar het hart wordt belemmerd tijdens de oefening van de heftige, volgens Dr. Maite Tome, consultant cardioloog in het hart Hospital te Londen.

Wanneer om te bezuinigen op oefening

Tome dringt er bij patiënten met HCM aan deskundig medisch advies inwinnen als oefening induceert pijn op de borst of andere oefening-gerelateerde symptomen zoals duizeligheid, hartkloppingen, verontrustende shortness van adem, buitengewone tijd om te herstellen van oefening inspanning of een verslechtering van een symptoom dat zich bevond voordat de trainingssessie.

"Wanneer is het tijd om te kiezen van de activiteit," Tome adviseert, "gedachte moet worden gegeven aan de soort sport zelf. Sporten die vragen om snelle en plotselinge oefening zijn niet ideaal."

Oefenen met verwijde cardiomyopathie

Verwijde cardiomyopathie is een aandoening waarbij het linkerventrikel van het hart is uitgezet en slecht functioneert. Dit belemmert het vermogen van het hart te pompen en om te ontspannen. Wanneer het hart niet voldoende bloedstroom om te voldoen aan de eisen van het lichaam kunt verstrekken, wordt de aandoening vaak genoemd hartfalen.

Als een patiënt symptomen milde of matig zijn, kan dan oefening verbeteren haar toestand. De vereniging cardiomyopathie raadt aërobe oefening--bijvoorbeeld wandelen, joggen, fietsen of roeien--indien verricht met de goedkeuring van een arts. Het is best om uw uithoudingsvermogen geleidelijk verhogen totdat u van drie uitoefenen kan of vier keer per week, voor twintig tot dertig minuten per sessie.

Gerapporteerde voordelen

Matige lichaamsbeweging bleek te werk evenals medicatie in het verminderen van de massa van het hart en de dikte van de wand van het hart in oudere mannen en vrouwen die begon de studie met een milde tot matig hoge bloeddruk, volgens een studie in het augustus 2004 van de "American Journal of Physiology."

Volgens onderzoek online gepubliceerd op 1 juni 2007, in het "Journal van de American College of Cardiology," lijkt aërobe oefening te helpen van patiënten met stabiel hartfalen verkleint u het gebied van hun uitgebreide hart en hun hartfunctie te verbeteren.

Aanvullende stappen die u kunt nemen

Volgens Cardiologen in de Mayo Clinic zijn"terwijl u uw vergroot hart met huismiddeltjes, kan niet genezen er sommige dingen die je doen kunt om het verbeteren van uw conditie." Zij stellen voor dat u bespreken met uw arts veranderingen in levensstijl zoals opgevend roken verminderen of elimineren van alcohol, verminderen van zout inname, diabetes controle, leren om te controleren uw bloeddruk zelf en slapen acht uur per nacht.


gerelateerde artikelen