Waarom zal niet mijn peuter slapen door de nacht meer?

December 4

Waarom zal niet mijn peuter slapen door de nacht meer?

Hoewel uw peuter ongeveer 10 tot en met 13 uren van slaap elke dag moet, is het nog steeds gebruikelijk dat hem wakker midden in de nacht. Deze nacht-wakings kunnen worden frustrerend, vooral omdat veel ouders dat fase denken voorbij is, zodra hun kind leert slapen door de nacht. Om te helpen uw peuter slapen de hele nacht, is het belangrijk om te begrijpen wat nacht wakings kan veroorzaken.

Nachtmerries en slaap verschrikkingen

Je peuter heeft een groeiende verbeelding en een moeilijke tijd realiteit onderscheiden van fantasie, dus het is gemeenschappelijk voor haar om slechte dromen. Als ze wakker wordt vertelt je dat ze een slechte droom had, haar gerust te stellen en laat haar zich veilig voelen. Als ze wakker schreeuwen en lijkt te worden verward, ondervindt ze een nacht terreur. Pediatrische slaap stoornis deskundige Deborah Lin-Dyken, M.D., stelt dat het beste ding om te doen als uw peuter een nacht terreur heeft is om het op zijn beloop te laten. Staan in de buurt om te controleren of ze zelf doet geen pijn, en ze zal terug naar slaap gaan. Als haar nachtelijke paniekaanvallen aanhouden, praat met haar arts.

Veranderingen in het milieu

Veranderingen in het milieu kunnen veroorzaken uw peuter wakker midden in de nacht. Nu hij ouder is, is hij steeds meer bewust van zijn omgeving. Als zijn kamer te licht als gevolg van een buiten straat licht of te koud is, doen wat je kunt om er een rustige, kalme plaats voor hem om te slapen. U zou kunnen overwegen om hem donkere gordijnen en donkere tinten, het aanbieden van een deken of met behulp van een witte ruis machine zodat het een rustige omgeving.

Routine wijzigingen

Nacht wakings kunnen gemeenschappelijk zijn na een ziekte of een andere verandering in routine, zoals een vakantie. Het duurt slechts een keer voor uw peuter wakker midden in de nacht voor haar te maken het een gewoonte. Worden zo consistent mogelijk met haar bedtijd routine, en verminderen van interactie met haar als ze wakker wordt. Dit zal helpen haar te begrijpen dat het is tijd om te slapen.

Andere oorzaken

Een aankomende developmental sprong kan leiden tot uw peuter om te beginnen wakker tijdens de nacht. In dit geval is het beste te laten de situatie zijn beloop en wees daar consistent met bedtijd. Volgens de gezondheid van de kinderen, separatieangst kan ook leiden tot hem wakker midden in de nacht. In dit geval kunt u korte geruststelling en wacht u tot hem terug in slaap te vallen.

Vermindering van de nacht wakker

U kunt ook nacht wakings door te helpen uw peuter om genoeg slaap overdag door het geven van haar regelmatige dutjes en brengen haar slapen in een redelijke tijd naast bedtijd routine consistentie verminderen. De minder slaap krijgt ze en hoe meer oververmoeide ze is, het meer moeite ze wellicht afwikkeling naar beneden en blijven slapen.


gerelateerde artikelen