Wat zijn de oorzaken van verhoogde LDL Cholesterol?

August 22

Wat zijn de oorzaken van verhoogde LDL Cholesterol?

Lage dichtheid lipoproteïne, of LDL, cholesterol is de slechte vorm van cholesterol, want het kan met zuurstof reageren en tot de vorming van de plaque in je slagaders leiden. Je genen beïnvloeden uw LDL-cholesterol, maar verhoogde LDL cholesterol kan ook voortvloeien uit de factoren die u kunt beheren. Hebt u een hoog LDL cholesterolgehalte, moet u deskundig medisch advies inwinnen voor hoe te behandelen.

Slechte voeding

Uw LDL-cholesterol kan worden verhoogd als u niet een gezond dieet eet. Verzadigde vetten uit vette vleeswaren, hoge vet zuivel en palmolie en transvetten uit gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën in verwerkte snacks of fastfood verhoging van LDL cholesterol, volgens de Mayo Clinic. Voor sommige mensen, kan cholesterol uit de voeding ook leiden tot hogere bloedspiegels van LDL-cholesterol. Omega-3 vetten uit vette vis, lijnzaad en walnoten kunnen verminderen LDL cholesterol, vooral als u verzadigde vetten vervangen door omega-3 vetten. LDL-cholesterol ook kan hoog zijn als je niet genoeg oplosbare vezels uit bronnen zoals bessen, appels, peulvruchten en haver eet, volgens het Linus Pauling Instituut micronutriënt Information Center.

Obesitas

Overgewicht of obesitas kan het verhogen van uw cholesterolniveaus, volgens de Mayo Clinic. Uw body mass index of BMI, beschouwt uw lengte en gewicht, en je BMI kan fungeren als een richtsnoer om te bepalen of uw gewicht gezond is. Een BMI boven de 25 is overgewicht, en een BMI meer dan 30 zet u in de categorie van obesitas. Controleer uw BMI, kunt u een tabel zoals degene die in de richtlijnen van het dieet 2005 voor Amerikanen van het Amerikaanse departement van Health and Human Services. Als u overgewicht of obesitas, kan zo weinig als 10 pond te verliezen uw cholesterolgehalte verlagen. De meeste mensen kunnen dit doel bereiken door kleine dieet wijziging ter vermindering van calorieën en toenemende lichamelijke activiteit meer calorieën te verbranden.

Ongezonde levensstijl

Uw dagelijkse gewoonten kunnen invloed hebben op uw LDL-cholesterol waarden. De NetWellness website, beheerd door drie universiteiten, stelt dat het roken van sigaretten verlaagt uw goede HDL-cholesterol en LDL-cholesterol, verhogen het risico voor hart-en vaatziekten verhoogt. De Mayo Clinic merkt op dat wanneer u stoppen met roken, uw risico op een hartaanval binnen 24 uur verlaagt. Een andere mogelijke oorzaak van de verhoogde LDL cholesterol is gebrek aan lichaamsbeweging. Oefening HDL-cholesterol verhoogt en verlaagt het LDL. Willen oefenen de meeste dagen van de week gedurende ten minste 30 minuten, zelfs als het is niet alles in één keer. Als je net een oefenprogramma begint, zorg ervoor dat u van uw arts goedkeuring en geleidelijk verhogen van uw tijd en moeite.


gerelateerde artikelen