Hoe vaak kunt u inspuit B12?

September 4

Hoe vaak kunt u inspuit B12?

Uw arts kan voorschrijven vitamine B12-injecties hebt u lage niveaus van B12 in uw bloed, een aandoening die bekend staat als vitamine B12-deficiëntie. B12-deficiëntie kan zich voordoen als u niet genoeg van bepaalde voedingsmiddelen, met name vlees, pluimvee en vis, eet of hebt u een onvermogen om het absorberen van vitamine b 12 uit voedsel. Als je B12-absorptie is een bijzondere waardevermindering heeft ondergaan, moet u te ontvangen meer injecties vaak dan u zal als uw tekortkoming een gevolg van een ontoereikende dieet is.

Belang van vitamine B12

Volgens het kantoor van Dietary Supplements is vitamine B12 essentieel voor de reactie die wordt gemaakt van nieuw DNA in je lichaam. Deze functie is met name belangrijk in het gezond houden van uw rode bloedcellen. Met onvoldoende vitamine B12, kan uw rode bloedcellen onjuist, vormen leidt tot een aandoening bekend als pernicieuze anemie in die uw rode bloedcellen zijn gezwollen en ineffectief. Naast haar rol in de DNA-herstelsynthese is vitamine B12 nodig voor de werking van uw zenuwstelsel. De dagelijks aanbevolen inname van vitamine B12 voor volwassenen is 2.4 mcg, en u kan voldoen aan deze behoefte door middel van suppletie of door het eten van een verscheidenheid van dierlijke producten, inclusief melk, vlees- en visgerechten.

Vitamine B12-deficiëntie

Vitamine B12-deficiëntie komt voor in 1.5 tot en met 15 procent van het grote publiek. Volgens een artikel van de 2008 in het tijdschrift "Blood" duurt het 2 tot 5 jaar voor klinische symptomen van een vitamine B12 tekort te verschijnen bij mensen met aandoeningen, malabsorptie zoals pernicieuze anemie of spruw. Als je geen vlees eet, duurt als in het geval van een veganistisch dieet, het meer dan 10 jaar voordat tekenen van een tekort worden weergegeven. Deficiëntie is traag te ontwikkelen omdat uw lichaam is in staat om op te slaan van een grote hoeveelheid vitamine B12 in de lever en andere weefsels. Symptomen van vitamine B12-deficiëntie zijn opgericht, onmogelijkheid om te regelen van acties van de lichamelijke en neurologische veranderingen, met inbegrip van psychose of wijzigingen in stemming.

Doseren van vitamine B12-injecties

Artsen typisch beheren injecties met vitamine B12 in doses van 1000 mcg. Deze hoeveelheid vitamine B12 corrigeert de fysiologische gevolgen van een tekort, en ook helpt opbouwen lichaam winkels van de vitamine. Van deze 1000 mcg dosis behoudt uw lichaam ongeveer 150 mcg of ongeveer 15 procent. U behoudt een hoger percentage van kleinere doses, maar de totale hoeveelheid vitamine B12 verkregen uit kleinere doses is nog steeds minder dan die van een 1000-mcg injectie opgeslagen.

Frequentie van vitamine B12-injecties

Als gevolg van het vermogen van uw lichaam voor het opslaan van grote hoeveelheden vitamine B12, kunnen injecties worden zeldzaam zodra uw tekort is opgelost. Als je niet kan vitamine B12 uit de voeding opnemen, stelt Dr. Ralph Caramel, auteur van een artikel van 2008 op vitamine B12 in het tijdschrift "Blood," een eerste injectie-cyclus van 8 tot en met 10 overheidsdiensten gedurende de eerste twee tot drie maanden, dan één keer per maand daarna injecties. Hebt u een laag vitamine B12-niveaus die te wijten aan onjuiste inname zijn, zal u minder injecties, mits u beginnen met het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn in vitamine B12 vaker. Altijd overleggen met uw arts of apotheker over hoe vaak u vitamine B12-injecties moet ontvangen.

Veiligheid van vitamine B12-injecties

Volgens het Bureau van voedingssupplementen, overdosis vitamine B12 is moeilijk en geen bekende nadelige gezondheidseffecten worden geassocieerd met een hoog vitamine B12 inname uit voeding of supplementen. Vitamine B12 kan communiceren met bepaalde medicijnen, echter. Neem contact op met uw arts of apotheker over mogelijke interacties met die deze injecties kunnen hebben met andere medicijnen die u neemt. Hoewel zeer zeldzaam, allergische reacties op vitamine B12-injecties hebben voorgedaan, en over te schakelen naar een mondelinge voorbereiding van vitamine B12 kan helpen voorkomen dat de reactie of verminderen van de ernst ervan.


gerelateerde artikelen