Eieren goed drinkt?

August 9

Eieren goed drinkt?

Due in deel naar hoe het wordt gespeeld in films, drinken van rauwe eieren wordt soms gezien als een gezonde en snelle manier voor bodybuilders en atleten om te consumeren eiwit en herstellen van intense trainingen. Eieren zijn een bron van de kwaliteit van de eiwitten, vitaminen en mineralen, maar rauwe eieren en gekookte eieren hebben verschillende eigenschappen van de spijsvertering en voeding. Terwijl drinken eieren u met veel van dezelfde voordelen biedt als het consumeren van gekookte eieren, blijven gekookte eieren een superieure keuze.

Vitamine- en mineralengehalte

Zowel rauwe eieren en gekookte eieren zijn kwaliteit bron van vitaminen en mineralen zoals fosfor, vitamine D en vitamine B-12. Rauwe en gekookte eieren bevatten wisselende hoeveelheden van deze voedingsstoffen, maar de verschillen zijn licht. Één grote rauw ei bevat bijvoorbeeld 99 milligram fosfor, terwijl een grote gekookt ei 86 milligram bevat. Één grote rauw ei bevat 41 internationale eenheden vitamine D, terwijl één groot gekookt ei 44 internationale eenheden bevat. Drinken van rauwe eieren biedt micronutritional voordelen vergelijkbaar zijn met die van het eten van gekookte eieren.

Gebrek aan eiwit beschikbaarheid

Een van de belangrijkste drijfveren voor het drinken van rauwe eieren krijgt snel een hoog gehalte aan proteïne. Met bijna 7 gram eiwit in één groot ei, gekookte of rauwe, zijn eieren een bron van kwaliteit of ze vloeibaar of vast zijn. Echter, volgens een studie van de "International Journal of Food wetenschappen en Nutrition" gepubliceerd in 2004, eiwit dat zijn gekookt zijn grondiger dan rauwe ei blanken in aanwezigheid van zuur, zoals maagzuur verteerd. Koken voedsel leidt tot efficiëntere denaturering van de eiwit, waardoor dat eiwit meer beschikbaar voor het lichaam.

Risico van biotine deficiëntie

Biotine is een co-enzym en vitamine belangrijk om verschillende metabole functies in het lichaam. Biotine tekortkomingen zijn zeldzaam, maar individuen die consumeren van grote hoeveelheden van rauwe eieren zijn op hoger risico voor deficiëntie. Rauwe eieren bevatten vallen proteïnen aan genaamd avidin, die bindt aan biotine en voorkomt u dat het in het lichaam worden geabsorbeerd. Bijwerkingen van een deficiëntie zijn huidinfecties, toevallen, dunner wordend haar en immuun disfunctie. Gekookte eieren verhogen niet het risico voor Biotine deficiëntie.

Risico op salmonella

Het risico van salmonella van rauwe eieren maakt gekookte eieren veiliger voor regelmatige consumptie. Volgens een studie in "Risicoanalyse" gepubliceerd in 2002, zijn ongeveer 2,3 miljoen eieren uit 69 miljard besmet met salmonella, of ongeveer 0.003 procent van alle eieren, wat resulteert in ongeveer 661,633 menselijke gevallen van de ziekte per jaar. Een risico van salmonella aan het risico van biotine deficiëntie en minder beschikbare eiwit toe te voegen, zijn rauwe eieren niet een goede keuze voor regelmatige consumptie.


gerelateerde artikelen