Hoe helpt molybdeen het lichaam?

February 11

Hoe helpt molybdeen het lichaam?

Als een mineraal spoor heeft molybdeen talrijke rollen in biologische processen die regelmatig gebeuren, hoewel de exacte functies zijn niet goed wordt begrepen. Molybdeen doet alles van bescherming van de cellen en het creëren van energie aan het helpen van de vitale organen te ontdoen van afvalstoffen. Het is niet gebruikelijk te zijn tekort aan molybdeen--krijg je het van volle granen en noten, evenals een beetje uit dierlijk voedsel en produceren. U kunt echter gaan overboord op uw inname van molybdeen, dat gevaarlijk kan zijn.

Cel bescherming

Molybdeen activeert enzymen die antioxidant rollen in uw bloed hebben. De functie van de antioxidanten door te reageren met vrije radicalen, die zich aan gezonde cellen houden, wat leidt tot verminderde cel functie en vernietiging van de cel zelf. Hoge niveaus van vrije radicalen kunnen leiden tot chronische ziekten, met inbegrip van verschillende vormen van kanker. Met de hulp van antioxidanten zoals molybdeen, vrije radicalen worden neutrale verbindingen die zijn niet schadelijk voor de gezonde cellen.

Energieproductie

De productie van energie in je lichaam vereist een hele reeks biochemische reacties, beginnend met de deconstructie van voedingsstoffen nadat je eet. Molybdeen is vereist voor het toestaan van cellen om energie in de mitochondriën, of de stuwende kracht van de cellen, met de hulp van achtergebleven macronutriënten te produceren. Deze energie niet alleen helpt u gaat zowat uw dag, is het ook nodig voor cellulaire processen zoals het verteren van voedsel, het maken van uw hartslag, toestaand spieren om te werken en het maken van nieuwe gezonde cellen.

Afval verwijderen

Sommige van de molybdeen in je lichaam activeert enzymen die nodig zijn voor de verwijdering van afval. Het mineraal helpt metaboliseren toxines en overgebleven bijproducten van de spijsvertering. Deze afval deeltjes krijgen dan uitgefilterd met behulp van uw nieren, uiteindelijk verlaten van je lichaam wanneer je moet plassen. Molybdeen metaboliseert zelfs drugs in uw systeem, helpt uw lichaam gebruiken wat het nodig heeft en dan duwen om het even wat extra in uw urine.

Het vermijden van een overdosis

U moet slechts 45 microgram molybdeen dagelijks om te voldoen aan de aanbevolen dieet vergoeding vastgesteld door de Food and Nutrition Raad van het Instituut van geneeskunde. U alleen verlangen meer--50 microgram--bent u zwanger zijn of borstvoeding geven. Molybdeen kunnen toxische doses over 2.000 microgram per dag. Tenzij je een molybdeen-supplement te nemen, bent je niet waarschijnlijk krijgen ook veel alleen uit uw dieet. Giftige niveaus van molybdeen kan goutlike symptomen, orgel schade, neurologische disfuncties en tekortkomingen van andere mineralen of zelfs aanvallen.


gerelateerde artikelen