Bijwerkingen van het eten van te veel papaja

September 10

Bijwerkingen van het eten van te veel papaja

De zoete, sappige oranje vruchtvlees van de papaja staat vol met voedingsstoffen, waardoor de tropische vruchten een ideale snack op elk gewenst moment. Een middelgrote papaja bevat ongeveer 120 calorieën, 20 procent van de dagelijkse waarde voor vezels en meer dan drie keer de vitamine C die je elke dag moet. Echter het eten van te veel van het goede kan soms wat onaangename bijwerkingen veroorzaken.

Verkleuring van de huid

De papaja krijgt haar oranje tint van beta-caroteen, een nutriënt in de carotenoïde familie, waarmee u ook met vitamine A. Een middelgrote papaya biedt ongeveer 15 procent van de DV voor vitamine A. eten ook veel van een gele, groene of oranje gekleurde voedsel dat bevat van beta-caroteen kan een goedaardige vorm van carotenemia genoemd van de verkleuring van de huid veroorzaken. De palmen van de handen en de voetzolen zijn de meest zichtbare gebieden van het lichaam beïnvloed door carotenemia, maar andere gebieden van het lichaam kunnen ook worden getint met geel of oranje. Carotenemia is niet te verwarren met geelzucht, een geelverkleuring van de huid die ook van invloed op het wit van de ogen. Geelzucht is een teken van hoger-dan-normale bilirubine niveaus; carotenemia is ongevaarlijk. Bezuinigen op uw verbruik papaya lost de verkleuring van de huid.

Respiratory Distress

Papaja bevat een enzym genaamd papaïne, die wordt gebruikt om te kalmeren spijsvertering klachten en ontsteking van de teller in de keel. Papaïne is ook een potentiële allergenen, volgens Purdue University. Mensen die te veel papaja te eten en hoge niveaus van papaïne inslikken kan ontwikkelen symptomen consistent met hooikoorts of astma, met inbegrip van piepende ademhaling, ademhaling, moeilijkheden en nasale congestie.

Mogelijk nierstenen

Een enkele papaya Metend 5 duim lang met een diameter van 3-inch bevat maximaal 310 procent van de DV 60 mg per dag voor vitamine C. vitamine C is een belangrijke antioxidant, die kan helpen beschermen tegen bloedvat aandoeningen, kanker en hoge bloeddruk. Meer dan 1.200 mg vitamine C per dag consumeren voor kinderen of meer dan 2000 milligram per dag voor volwassenen kan symptomen van toxiciteit, met inbegrip van oxalaat nierstenen veroorzaken. Oxalaat is een bijproduct van vitamine C zodra de nutriënt heeft geweest gemetaboliseerd.

Gastro-intestinale symptomen

Gastro-intestinale symptomen mogelijk een neveneffect van het eten van te veel papaja. Ironisch genoeg, kan de dezelfde papaïne die je maag kalmeert veroorzaken een maagklachten wanneer genomen in grote hoeveelheden. Het hoge vezelgehalte van papaja kan ook bijdragen tot de onrust van het spijsverteringsstelsel wanneer u genieten van teveel van de tropische vruchten en de latex in de vrucht van huid kan irritatie van maag.


gerelateerde artikelen