Pureren van eten maakt het beter verteerbaar?

January 30

Pureren van eten maakt het beter verteerbaar?

"Gepureerd" is een algemene term die verwijst naar voedsel, meestal gekookt fruit of rauwe groenten, die zijn vermengd, verwerkt of puree en heeft de consistentie van een dikke vloeistof dus. Gangbare voorbeelden hiervan zijn aardappelpuree, appelmoes en guacamole. Gepureerde voeding is nodig voor baby's en ouderen die geen tanden hebben, maar het kan ook anderen profiteren als zij nemen de tijd om te mengen met speeksel in de mond.

Gepureerde voeding

"Gepureerde" is een Frans woord dat betekent gezuiverd of geraffineerd. Gepureerde voedingsmiddelen worden gebruikt in de keuken om te voorzien van betere verteerbaarheid, verbeterde smaak, textuur en decoratieve waarde, volgens "Woordenboek van de Food Science and technologie." Gepureerde voeding is zeer vergelijkbaar met een dikke soep, hoewel meestal voorbereiding minder tijd kost en minder ingrediënten gaat. "Coulis," een ander Frans woord, verwijst naar gepureerde vruchten. Vrijwel alle babyvoeding is gepureerd omdat baby's geen tanden hebben en het spijsverteringsproces in hun mond kunnen niet worden gestart. Ouderen die soms hun tanden verliezen hebben afhankelijk van gepureerde voeding voor hun voedingsbehoeften.

Spijsvertering

Spijsvertering begint in je mond en houdt uw voedsel kauwen en invoering van het speeksel. Volgens "Medische biochemie: metabolisme in gezondheid en ziekten bij de mens," uw speekselklieren produceren ongeveer 1 liter speeksel per dag, en het wordt gebruikt voor de vertering, smering en zelfs bescherming tegen bacteriën. Kauwen van voedsel fysiek het breekt en biedt meer oppervlakte voor speeksel en spijsverteringssappen in je maag te handelen op het. Speeksel bevat een enzym genaamd alfa-amylase, die het proces van chemische spijsvertering, met name van koolhydraten begint. Het voedsel wordt onderworpen aan zoutzuur, gal en meer enzymen zoals dit wordt doorgegeven vanuit je maag en je dunne darm.

Voordelen van pureren van eten

Pureren van eten kan verbeteren zijn smaak, maar het blootstelt uiteraard meer oppervlakte van het voedsel zodat uw speeksel en spijsverteringsenzymen kunnen beginnen hen het metaboliseren. In wezen, is pureren van eten zoals kauwen het honderden keren. Veel mensen drinken echter gepureerde voeding kunnen vloeistoffen, die niet toestaan dat het heel goed met speeksel vermengen en spijsvertering enigszins gevaar kan brengen. Licht het kauwen of zwiepende het rond in de mond voor het doorslikken mogelijk maakt het te mengen met het speeksel en kunt ook tijd voor bepaalde nutriënten worden opgevangen rechtstreeks door de mucosa van de mond. Speeksel is een belangrijk onderdeel van de spijsvertering, hoewel meer belangrijke factoren maagzuur, de secretie van gal uit je galblaas en enzym afscheiding van de alvleesklier omvatten.

Gepureerde voedsel

Gepureerde voeding bestaat in blenders en voedselverwerkende industrie of door stampen of overbelasting. Aardappelpuree zijn een goed voorbeeld van een eenvoudige en snelle gepureerde voeding. Gepureerde groenten moeten eerst worden gekookt om hen te verzachten, het verbeteren van de smaak, het toxines te verwijderen en het reduceren van vochtgehalte, volgens "medische voeding en ziekte: een Case-Based benadering." Slikken van gepureerde voeding is meestal vrij gemakkelijk op uw slokdarm, de buis die van je mond naar je maag loopt.


gerelateerde artikelen