Hoe te beklimmen Kilimanjaro op de Machame-Route

July 3

Hoe te beklimmen Kilimanjaro op de Machame-Route

De twee meest populaire routes van de Kilimanjaro zijn de Machame en de Marangu. De Machame-route is de bijnaam van de "Whiskey Route"--in tegenstelling tot de Marangu "route Coca-Cola"--vanwege de meer chique prullenmand wandelaars achterlaten. De route van de Machame is zeven dagen lang, kampeeruitrusting, en fundamentele klimmen of versluiering vaardigheden vereist. Het is moeilijker dan het "Coca-Cola-route," die slechts vijf dagen en vier nachten duurt, langer en duurder. Het landschap is echter meer gevarieerd; en heb je meer tijd om te acclimatiseren, die vermindert de kans op het krijgen van hoogteziekte en verhoogt uw kansen op het bereiken van Uhuru Peak: het hoogste punt van de Kilimanjaro.

Stap 1

Rijden naar de Machame poort naar het Kilimanjaro National Park. Als je het rijden van Moshi, verwachten de meest populair vertrekpunt voor beklimmingen van de Kilimanjaro, een één uur rijden. Vanaf hier moet u blijven op de voet. Volg de steile maar brede onverharde weg in het regenwoud en langs de rotsachtige bergkam. Na vijf tot zeven uur--vindt afhankelijk van uw geschiktheidsniveau--u Machame Camp, met een hoogte van 9,947 voeten. Slaap; je verdient het.

Stap 2

Het regenwoud achterlaten en gaan de moorlands langs het parcours van vulkanisch gesteente. Na twee uur treft wandelen u een grote, halfronde rotswand, waarvoor sommige versluiering te onderhandelen. Hoofd noordoosten, kruisen twee stromen de weg te volgen in het Shira Plateau. Voorbij de Shira grot, klimmen over de glooiende hellingen van Shira kegel--het overblijfsel van de Kilimanjaro oudste piek. Op de ingeslagen weg voortgaan tot uw bereik Shira Camp, ligt aan de rand van het plateau.

Stap 3

Volg het pad boulder-bezaaid richting Kibo, de hoogste vulkanische kegel op Mount Kilimanjaro. Na onderhandelingen de 15,091-voet Lava toren en een vijf - tot zeven uur trek over de angstaanjagende maar spectaculaire maanlandschap, zal u afdalen in de Barranco kamp: hoogte 13,074 voeten.

Stap 4

Barranco kamp vroeg vertrekken en geef jezelf voldoende tijd om uw volgende bestemming, Barafu Camp te bereiken: de laatste halte vóór uw laatste klim naar Uhuru Peak. Het pad naar Barafu Camp is steil en smal, en sommige gebieden, zoals de Barranco rotswand, vereisen handen-en-voeten klimmen. Op de top van Barranco muur, beloon jezelf met een bird's eye view van de ijzige Karanga vallei. Volg het spoor Oost en op het kruispunt linksaf. Na een afmattende 90 minuten durende klimmen een steile lava bergrug, vindt u Barafu Camp: 15,357 voeten.

Stap 5

Bereid je voor op het laatste duwtje en probeer te negeren de hoofdpijn en achy gewrichten die overheersende op deze hoogte. Soldaat van de steile scree-velden die deel van de meeste van de klim uitmaken; en wandelen langs de Globotel en Ratzel gletsjers. Zodra u op de zuidelijke rand van de vulkanische kegel op Stella punt komen, zul je nog een uur durende beklimming langs een icy trail te bereiken van Uhuru Peak, 19,340 voeten. Geniet van het uitzicht; Vergeet niet om foto's--velen doen-- en maak je klaar voor de lange en afmattend afdaling naar Horombo Hut.

Stap 6

Kies de Marangu route of de Mweka-route om te wandelen naar beneden vanaf Horombo Hut. De Machame-Route is een alleen-beklimming pad. Wees geduldig en geef jezelf een andere nacht op de berg. De zevende dag op Kili--u bent alleen toegestaan om het te noemen dat wanneer u hebt bereikt de top--moeten worden een eenvoudige afdaling wandelen met weinig zorgen over te maken behalve de occasionele stuk van modder op de weg.

Waarschuwingen

  • Hoogteziekte kunnen dodelijk, dus is het belangrijk voorzichtig te zijn. Als u ondervindt ernstige hoofdpijn, verwarring, slaperigheid en toenemende kortademigheid--vooral als terwijl de onbeweeglijk--onmiddellijk dalen en officier bij een van de kampen in kennis. U ondervindt hooggelegen hersenoedeem of hooggelegen longoedeem--ze zijn net zo gevaarlijk als ze klinken-- en noodzaak zuurstof en dringende medische verzorging in een ziekenhuis.

Tips

  • Doel aan het begin van de route vroeg: vóór 11 uur De eerste dag omvat vijf tot zeven uur wandelen op modderige en glad paden, en u wilt vermijden moetend de toonhoogte van uw tent in het donker.
  • U kunt uzelf trakteren op een rustdag op Shira Camp om te acclimatiseren.

Wat die u nodig hebt

  • Wandelen laarzen
  • Camping uitrusting
  • Koud weer versnelling

gerelateerde artikelen