Vitamine C & chronische Bronchitis

June 30

Vitamine C & chronische Bronchitis

Chronische bronchitis is een langdurige ontsteking van de bronchiƫn gekenmerkt door langdurige hoest met slijm. Het kan vaak leiden tot ernstige luchtwegen ziekten en kortademigheid. Om te worden ingedeeld als chronische, zou moeten de symptomen van bronchitis duren voor ten minste drie maanden per jaar, twee jaar in een rij, Ohio State University Medical Center zegt. Roken van sigaretten is de meest voorkomende oorzaak van chronische bronchitis, gevolgd door infecties en vervuiling. De behandeling bestaat in het algemeen medicijnen, zuurstoftherapie en chirurgie. Bepaalde supplementen beheren zoals vitamine C kan ook helpen de voorwaarde.

Over vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine die een belangrijke rol in de vorming van collageen, een eiwit gevonden in de huid, bloedvaten, ligamenten en pezen speelt. Het ook helpt bij de genezing van wonden en is een krachtige antioxidant met de mogelijkheid om de unstable vrije radicalen gevormd als gevolg van diverse metabole processen in het lichaam te neutraliseren. MedlinePlus beveelt 15 tot 90 mg van de vitamine per dag, afhankelijk van uw leeftijd en algehele gezondheid. Citrusvruchten, aardbeien, Kantaloepen, groene paprika's, tomaten en watermeloen zijn goede bronnen van de vitamine. U kunt het ook opvragen bij natuurlijke en synthetische supplementen.

Verband tussen chronische Bronchitis en vitamine C

Personen die nemen van vitamine C hebben een 70 procent minder kans op het krijgen van chronische respiratoire aandoeningen zoals astma en bronchitis dan degenen die dat niet doet, volgens John D. Kirschmann, auteur van het boek "Voeding Almanac." Rokers, wellicht echter drie keer zoveel vitamine C als anderen zijn, zegt de auteur. Een studie gepubliceerd in November 2008 de kwestie van het "dagboek van ontsteking" is ook gebleken dat matig grote doses vitamine c kunnen helpen voorkomen dat longschade van sigarettenrook.

Bijwerkingen

Geen bijwerkingen gemeld als gevolg van vitamine C uit voedingsbronnen. De toxiciteit is ook zeldzaam, omdat het lichaam geen de ongebruikte vitamine slaat. MedlinePlus stelt echter dat consumeren meer dan 2.000 mg van de vitamine per dag leiden kan tot maag en diarree verstoren. Het kan ook interfereren met bepaalde pijnstillers, chemotherapie drugs en orale anticonceptiva.

Voorzorgsmaatregelen

Altijd praten met een arts alvorens vitamine C supplementen om mogelijke bijwerkingen en complicaties te voorkomen. De vitamine is een diureticum, dus veel water te drinken terwijl het nemen van de supplementen. Het verhoogt ook de absorptie van ijzer in het lichaam. Vandaar, moeten individuen met hemochromatosis vitamine C, vermijden volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Mensen met nierproblemen moet de supplementen alleen onder toezicht van een arts gebruiken.


gerelateerde artikelen