Gordelroos en Lysine/Arginine voedingsmiddelen

March 14

Gordelroos en Lysine/Arginine voedingsmiddelen

Gordelroos is dat een ziekte gekenmerkt door een pijnlijke, zinderende huiduitslag die ontwikkelt zich meestal aan één kant van het lichaam, binnen het gebied geleverd door slechts een van de belangrijkste spinale of craniale zenuwen. Gordelroos resultaten wanneer het varicella - zoster virus--hetzelfde virus dat oorzaken waterpokken bij eerste blootstelling--reawakens binnen het lichaam, meestal na tientallen jaren van inactiviteit. De University of Michigan Health System suggereert dat het eten van voedingsmiddelen die een hoge verhouding van lysine aan arginine bevatten enkele voordelen voor mensen met gordelroos bieden kan.

Functie

Lysine en arginine zijn beide aminozuren, de bouwstenen van eiwitten in het lichaam. Echter dient elk een verschillende gespecialiseerde functie. Lysine biedt bijvoorbeeld grondstof voor de vorming van collageen, die wonden heelt en draagt bij aan de botgroei. Arginine, speelt als onderdeel van een stof genaamd stikstofmonoxide, een belangrijke rol bij het handhaven van gezonde bloeddruk door het hele lichaam, met inbegrip van het hart en de hersenen. In het geval van gordelroos stimuleert arginine de groei van een verwante virus, genaamd herpes simplex, terwijl lysine dat effect tegengaat. Aangezien arginine en lysine met elkaar voor absorptie door geïnfecteerde cellen concurreren, zegt U.M.H.S. dat "sommige artsen" geloven dat het consumeren van voedingsmiddelen die een hoge verhouding van lysine aan arginine bevatten de duur of de ernst van gordelroos kan verminderen.

Voedsel om te genieten

High-Low lysine/arginine voedingsmiddelen om te genieten van zijn vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten, sojabonen en peulvruchten. Boerderij-opgeheven kip en kalkoen bevat meer lysine en minder arginine dan hun tegenhangers wild gevangen en zelfs andere soorten wild zoals eend of gans. Zuivelproducten zoals kaas, melk en yoghurt bieden een nog hogere lysine/arginine-verhouding dan pluimvee, vis en vlees. Het kiezen van mager, laag vetgehalte of verlaagd vetgehalte versies van deze voedingsmiddelen biedt voordelen voor de algemene gezondheid, onafhankelijk van hun effecten op de gordelroos.

Voedsel om te vermijden

Noten, zaden, gelatine en chocolade bevatten grote hoeveelheden van arginine die tot de duur bijdragen kunnen of ernst van gordelroos. Specifieke levensmiddelen te vermijden zijn gewoon noten, zaden of chocolade, alsmede levensmiddelen die ze als belangrijke ingrediënten, zoals gelatine desserts, pindakaas, Tahin, trail mix, en "gummy" snoep of fruit snacks gebruiken. Mensen met gordelroos die lijden aan chocolade hunkeren naar moet kiezen voor voedsel op smaak gebracht met kleine hoeveelheden chocolade en cacao, zoals chocolade pudding, chocolade melk en chocolade beklede muesli of snackbars. Deze voedingsmiddelen volgen de High-Low lysine/arginine patroon van hun belangrijke ingrediënten--zuivelproducten en granen, respectievelijk--zodat ze veilig zijn om te eten.

Risico 's

Het grote gevaar van de consumptie van High-Low lysine/arginine voedsel is dat het geen effect zal hebben. U.M.H.S. erkent dat de studies over de voordelen van High-Low lysine/arginine allemaal voor het herpes simplexvirus, niet het varicella zostervirus dat gordelroos veroorzaakt. Dus, volgens U.M.H.S. zijn de voordelen van dergelijke levensmiddelen voor mensen met gordelroos zuiver speculatieve. Bovendien, moeten mensen met actieve hart- of vaatziekten raadplegen hun artsen voordat een high-low lysine/arginine dieet sinds, als voedingsdeskundige Gemma Brufau, Ph.D., in November 2006 de kwestie verklaart van de "British Journal of Nutrition, op de lange termijn, diëten die de tegenovergestelde patroon---volgen laag lysine/hoge arginine---lager het risico van hart-en vaatziekten en vasculaire ziekten zoals hart aanvallen en beroerte.

Voordelen

Het is mogelijk dat mensen met gordelroos die High-Low lysine/arginine levensmiddelen consumeren dezelfde voordelen als mensen met herpes simplex die consumeren die levensmiddelen zullen ervaren. Een April 1987 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Dermatologica" en onder leiding van Indiana University infectieziekte specialist Richard S. Griffith, M.D., geconcludeerd dat mensen die 3 g van lysine per dag verbruikt aanzienlijk minder kans om te ervaren uitbraken van herpes simplex dan degenen die niet, hoewel de exacte cijfers zijn niet beschikbaar waren. Ook meldde vierenzeventig percent van mensen die lysine verbruikt dat het was "effectieve" of "zeer effectief" bij het verminderen van de ernst van hun symptomen.

Waarschuwingen

Hoog vervangen lysine/lage arginine voedsel niet conventionele medische behandelingen voor gordelroos of een andere voorwaarde. Alle mensen die gordelroos contract moet het advies inwinnen van een arts. Het National Institute of Neurological Disorders- en lijnkenmerken zegt dat antivirale geneesmiddelen zoals aciclovir verminderen de ernst en de duur van gordelroos, alsmede het risico van een gordelroos-gerelateerde complicatie postherpetic neuralgie genoemd. Mensen meer dan 60 die nog niet gehad gordelroos komen in aanmerking voor een vaccin van de gordelroos Zostavax genoemd.


gerelateerde artikelen