Klassieke symptomen van Peptic Ulcer

April 14

Klassieke symptomen van Peptic Ulcer

Een peptic ulcer is een erosie of zere in het slijmvlies van het maag-darmkanaal te wijten aan zuren aantast van de beschermende voering. De peptic ulcer zal plaatsvinden in het slijmvlies van de maag of de twaalfvingerige darm, deel van de dunne darm. Een peptic ulcer zal veroorzaken pijn die in intensiteit variëren. Een peptic ulcer kan worden veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori, of het voortdurende gebruik van aspirine of ibuprofen, die NSAID's (steroïdale anti-inflammatoire middelen). Iedereen van kinderen tot ouderen ondervinden een peptic ulcer.

Interne bloeden

Interne bloeden kan optreden met een peptic ulcer. Dit kan een patiënt te merken van diep rood bloed in de ontlasting veroorzaken. Als ontlasting zwart zijn of een ongewoon vieze geur, kan het zijn een symptoom dat de peptic ulcer een sterke stroom veroorzaakt van bloeden, volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en de nierziekte. Als het loopt, kan deze bloeden bloedarmoede veroorzaken.

Verlies van eetlust

Een peptic ulcer kan leiden tot een verlies van eetlust als gevolg van een gevoel van volheid. Dit probleem treedt zelfs als niet dat veel voedsel heeft gegeten. Het gevoel van opgeblazen wordt kan leiden tot veel ongemak en boos.

Brandende pijn

Het gebied van maag en borst kan voelen pijnlijk wanneer een patiënt een peptic ulcer heeft. Kan er een brandend gevoel, dat is slechter wanneer de maag bevat geen voedsel. Deze pijn is doorgaans sporadisch. Het kan duren voor uren of slechts een paar momenten. Soms zal de pijn van een peptic ulcer oorzaak dat de patiënt wakker tijdens de nacht.

Verlies van het gewicht

Aanhoudende symptomen die leiden pijn en onbehagen tot kunnen veroorzaken een patiënt te verliezen gewicht als gevolg van overslaan maaltijden. Een persoon met een peptic ulcer kan aversieve te veel voedsel, zelfs enkele die ooit een favoriete eten worden.

Misselijkheid & het braken

Een peptic ulcer kan leiden tot sterke gevoelens van misselijkheid en braken kan de voortgang. De misselijkheid kan verschijnen in de golven of lopende kan zijn. Sterke braken kan duiden op dat een Ulcus wordt steeds ernstiger. Het braaksel kan bevatten bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik, volgens de National Institutes of Health.


gerelateerde artikelen