Huid-gekleurde hobbels als puistjes op de borst tijdens de vroege zwangerschap

April 6

Huid-gekleurde hobbels als puistjes op de borst tijdens de vroege zwangerschap

Zwangerschap brengt een groot aantal wijzigingen aan uw lichaam. Sommigen, waaronder ochtendmisselijkheid en uw zwelling buik, zijn bekend genoeg naar verwachting door elke nieuwe toekomstige mama. Anderen verbazen een ongelukkig, zoals snelgroeiende gezichts- en haar of puist-achtige gezwellen op de borst.

Zwangerschap en huid

Vrijwel direct na de bevruchting begint je lichaam te produceren zwangerschap-gerelateerde hormonen. Het is soms mogelijk om te beseffen dat je zwanger bent slechts een paar dagen na de bevruchting, omdat de plotselinge stijging van de hormonen uw borsten en tepels ongewoon gevoelig maakt. Deze verhoogde niveaus van hormonen hebben ook een aantal effecten op uw huid. Ze zijn de bron van de gloed op je huid, bijvoorbeeld. Helaas, hormonen stimuleren ook wijzigingen die minder welkom zijn.

Zwangerschap Acne

Als u het vinden van puist-achtige hobbels op je borst tijdens de zwangerschap, kunnen zij acne puistjes. Veel vrouwen ontwikkelen acne in de vroege stadia van de zwangerschap, vooral als ze gevoelig voor uitbraken tijdens de menstruatie zijn, en de borst gebied één van de gemeenschappelijkere sites is. Als u een geval van zwangerschap acne hebben ontwikkeld, is het slechte nieuws dat het waarschijnlijk te duren totdat u hebt bevallen is. De nieuwe goed is, het moet ruimen vrij snel nadat u leveren. Het gebied schoon te houden, maar niet schrobben omdat uw huid gevoelig zal zijn. Vermijd acne medicijnen zoals Acutane, die schadelijk kan zijn voor uw baby.

Huid-Tags

Huid-tags zijn kleine-, vlees-gekleurde hobbels die zich op mensen van beide geslachten, op alle tijden van het leven voordoen. Ze jeuken niet en zijn niet pijnlijk, maar kunnen zij lelijk. Huid-tags zijn een andere veelvoorkomende bijwerking van zwangerschap hormonen, met name rond je nek, oksels en borsten. Het is zeldzaam voor huid-tags te veroorzaken geen irritatie, tenzij u de pech hebben dat één of twee op plaatsen waar ze bent wreef rauwe door uw beha-bandjes of andere kleding. In tegenstelling tot puistjes, zal niet huid-tags verdwijnen op hun eigen. Als je ze verwerpelijk vinden, kan uw arts hen gemakkelijk verwijderen.

Warmte-uitslag

Een derde mogelijke oorzaak van puist-achtige uitbraken is warmte-uitslag, of stekelig warmte zoals het ook genoemd wordt. Warmte-uitslag treedt op wanneer het zweet accumuleert in plooien en spleten van uw huid, en waar kleding past strak genoeg om de wrijving te maken. De borst is een frequente site voor uitbraken, omdat de combinatie van uw beha-bandjes en uw groeiende borsten en buik een perfecte omgeving voor de uitslag maakt te starten. Door het dragen van losse, ademende kleding zoveel mogelijk, Baden in warm water met zachte zeep en poederen licht met maïzena in getroffen gebieden behandelen.


gerelateerde artikelen