Hoe te verwijderen van een gescheurde contactlens

January 18

Hoe te verwijderen van een gescheurde contactlens

Zachte contactlenzen kan comfortabeler dan hun rigide tegenhangers, maar ze kunnen gemakkelijk scheuren. Lenzen die hebben een groter watergehalte aan of die extra dun zijn gevoeliger voor scheuren. Lenzen kunnen scheuren als gevolg van onjuiste voegen of te verwijderen uit het oog, of omdat de lens is uitgedroogd. Gescheurde lenzen moeten worden verwijderd, omdat ze kunnen krassen en het oog irriteren. Dit proces is vergelijkbaar met het verwijderen van een intact contact lens, maar vereist extra zorg en precisie.

Stap 1

Zoek een mirror in een goed verlichte ruimte. Dit is belangrijk omdat het zal u toestaan om de contactlens en fragmenten gemakkelijker zien.

Stap 2

Was en droog je handen met een pluisvrije doek. Het is belangrijk om schoon en droog handen voordat u begint; anders, u kunt introduceren vuil en stof in uw oog, irritatie veroorzaken.

Stap 3

Voeg een paar druppels van oog smeerolie oplossing voor het oog met de gescheurde contactlens. De contactlens advies website die the Contact Lens-Guy vragen verklaart dat goede smering van het oog belangrijk is voor het verwijderen van de lens, omdat het zal uw gescheurde lens bevochtigen. Dit zal helpen voorkomen dat de lens vasthouden aan uw oog.

Stap 4

Trek het onderste ooglid naar beneden met de ene hand, met uw duim en middelvinger. Dit is onderdeel van de standaard contactlens verwijderingsinstructies gegeven door Opti-Free en zal u toelaten om toegang te krijgen tot uw oog zonder het aanraken van de leerling en het hoornvlies, die gevoelig zijn.

Stap 5

Gebruik uw wijsvinger te glijden van het grootste deel van de gescheurde lens tot het onderste gedeelte van je oog.

Stap 6

Gebruik uw duim en wijsvinger van je andere hand om te knijpen van de contactlens. Hierdoor wordt het loskomen in uw hand te folden samen.

Stap 7

NAT de gescheurde contactlens en onderzoeken. Bevochtiging van de contactlens zal helpen het ontvouwen. Dit is belangrijk omdat u dan de lens om te zien of alle fragmenten nog in uw ogen zijn kan controleren. Als er niet een hele lens aanwezig, wellicht u stukken van zachte contactlens nog in uw ogen.

Stap 8

Houd uw bovenste ooglid met de duim en middelvinger van je oog en zo ver als je kunt neerkijken. Hierdoor zal eventuele overige stukken van de contactlens dia naar het midden van je oog. Doe hetzelfde voor de onderste ooglid, alleen kijken naar boven deze keer.

Stap 9

Inspecteer uw oog voor eventuele zichtbare contactlens fragmenten. Indien nodig, kunt u uw oog met één vinger om te zien als je een lens stukken kunt palperen zachtjes aanraken.

Stap 10

Pak je onderste ooglid met één hand en verplaatsen van de contactlens stukken naar het onderste gedeelte van je oog, zoals in stap 4 en 5. Verwijder voorzichtig de fragmenten.

Wat die u nodig hebt

  • Spiegel
  • Pluisvrije handdoek
  • Oog smeerolie oplossing

gerelateerde artikelen