How to Handle tiener broers en zussen die elkaar haten

May 15

How to Handle tiener broers en zussen die elkaar haten

De broer/zus ruzie is een feit van het leven voor degenen die in huizen met meer dan één tiener wonen. En omdat de tieners zijn vaak heethoofdige en impulsief, zou je voelt meer als een scheidsrechter dan een ouder allermeest naar de tijd. Maar hoewel het lijkt misschien alsof je tiener kinderen helemaal elkaar haat, kunnen er andere redenen voor de gevechten. Als u kunt rustig uw jonge geitjes omlaag genoeg om erover te praten, kan je dat je beter uitgerust om kibbelen tiener broers en zussen.

Stap 1

Krijg de feiten over de strijd. stelt klinisch psycholoog Stephanie Newman in een artikel voor Psychology Today. Uw tieners kunnen vechten over iets triviale op het oppervlak, maar er is vaak een diepere oorzaak. Elk van uw jonge geitjes zitten en vragen wat het echte probleem is. Terwijl zij kunnen worden gesteggeld over wie krijgt de computer vervolgens gebruiken, kunnen er enkele problemen met jaloezie, privacy of rivaliteit op het werk.

Stap 2

Stel duidelijke verwachtingen in uw huis voor hoe broers en zussen zich te naar elkaar gedragen dient. Regels die aangeven dat er OK niet met elkaar eens, maar het is nooit OK om respect, beledigen of fysiek kwaad elkaar maken. Realistisch, u zal niet uitroeien van elke gekibbel, maar kunt u ervoor zorgen dat uw jonge geitjes leren om te vechten eerlijk.

Stap 3

Weigeren te reageren wanneer een kind over andere klaagt of het vechten duo naar u komt te bemiddelen van de strijd. Als ze blijven beledigingen te smijten en schreeuwen, gewoon vertellen hen dat u praten zult als ze beide afgekoeld en vervolgens verlaten, dringt er bij de North Dakota State University Extension-Service. Dit leert uw tieners dat vechten niet zal uw aandacht nab, en u zal niet helpen totdat ze allebei kalmeren.

Stap 4

Om tijd om zinvolle familie ervaringen samen te regelen. Terwijl uw tieners kunnen rollen hun ogen op een familie kamp uit, vakantie of middag samen, verbinden als een familie kan creëren een fundament waarop de betere relaties. Op die manier uw tieners misschien nog steeds ruzie, maar ze hebben de sterke relatie en kameraadschap terug te vallen op.

Stap 5

Kies uw gevechten en weet dat elke strijd geen big deal is. Broers en zussen zijn gebonden aan het oneens zijn over kleine dingen elke dag en kunnen meestal de oplossing van het conflict op hun eigen, volgens de website van Dr. William Sears. Zodra de gevechten worden fysiek of emotioneel pijnlijk in de natuur--naam-roeping, zeggen "Ik haat je!"-- dan kunt u stap in en uw tieners helpen het probleem opgelost en weer met elkaar opschieten.

Stap 6

Evalueer uw eigen gedrag om ervoor te zorgen dat u de gevechten zijn niet bestendigen. Ten gunste van een kind boven de andere of het vaak nemen van een tiener kant kunt argumenten veel erger maken. Blijf neutraal en besteden evenveel tijd met beide tieners te verminderen de rivaliteit.


gerelateerde artikelen