Is vis Tilapia gezond?

March 6

Is vis Tilapia gezond?

De U.S. Department of Agriculture MyPlate regeling raadt dat u verbruikt ten minste 8 ounces van zeevruchten elke week. Tilapia is een goede eiwitbron, die past in de groep van "protein foods" in MyPlate en is een gezonde keuze voor verschillende redenen. Net als vele andere soorten zeevruchten bevat tilapia sommige onverzadigd vet, calcium en een grote hoeveelheid eiwitten. Daarnaast bevat het een kleine hoeveelheid cholesterol, die kan het risico van atherosclerose en hart-en vaatziekten als verbruikt in overmaat verhogen.

Vet

Tilapia bevat een klein gehalte aan onverzadigd vet, met ongeveer 1,3 g in 4 oz, met inbegrip van sommige omega 3-vetzuren. Deze vetten helpen verminderen ontsteking en, na verloop van tijd kunnen het verminderen van de kans dat u zult ontwikkelen hoog cholesterolgehalte en cardiovasculaire problemen. Tilapia bevat sommige verzadigd vet zo goed, met 0,6 g in 4 oz. moet verzadigd vet worden beperkt in de voeding, zoals het produceert een toename van de "slechte" LDL-cholesterol, die kan leiden tot ophoping van plaque of vette stortingen in uw slagaders die leiden problemen met de bloedsomloop tot kunnen.

Cholesterol

Tilapia levert een aanzienlijke hoeveelheid cholesterol, met 56 mg in 4 oz., of 19 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. Hoewel dit bedrag niet zo hoog als die gevonden in sommige delen van rood vlees of eieren is, is tilapia nog steeds relatief hoog cholesterol. Dieet cholesterol moet beperkt blijven tot 300 mg of minder voor de meeste mensen als het cholesterolgehalte bij sommige mensen verhogen kan als verbruikt in overmaat.

Eiwit

Tilapia is rijk aan eiwit, met bijna 23 g in 4 oz., of 45 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. De proteïne gevonden in tilapia wordt beschouwd als "volledig" eiwitten, omdat het bevat alle van de essentiële aminozuren, dat zijn de bouwstenen van eiwit dat moet worden verkregen in het dieet. Eiwit is nodig voor onderhoud van de weefsels van het lichaam en biedt ook een gevoel van volheid en tevredenheid na het eten.

Mineralen

Een portie 4-oz. tilapia biedt 11,3 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium en 10% van de ADH van kalium. Calcium is belangrijk voor sterke tanden en botten, en werkt met kalium uit te voeren van impulsen in het zenuwstelsel. Kalium spiercontractie bevordert en ondersteunt de hartfunctie, en diëten hoog in kalium neiging om goede bottenstructuur gezondheid ondersteunen.


gerelateerde artikelen