Hoe te te verlichten zwelling van een allergie

May 14

Een allergie is het immuunsysteem antwoord op wat zij als een bedreiging van een vreemde stof zoals een voedingsmiddel, stuifmeel of een dier beschouwt. Wanneer deze stof, bekend als een allergeen, je lichaam binnenkomt, releases het immuunsysteem histamine waardoor een aantal lichamelijke reacties, met inbegrip van de zwelling. De zwelling kan zich voordoen in enig deel van het lichaam die in contact met het allergeen komt. In ernstige gevallen, kan de keel opzwellen tot het sluit en belemmeren uw ademhaling--anafylaxie genoemd. Hoe u de zwelling te verlichten, is afhankelijk van de ernst van uw klachten. Voordat je iets doen, neem dan contact op met uw zorgverlener.

Stap 1

Neem een over-the-counter antihistaminicum bij het eerste teken van de zwelling. Antihistaminica voert u een van de twee functies; ze voorkomen dat het lichaam van histamine te maken of ze te voorkomen dat het lichaam reageert op het. Als histamineconcentraties drop, gaat de zwelling omlaag.

Stap 2

Een over-the-counter steroïde crème, zoals hydrocortison, van toepassing op de gebieden van de huid beïnvloed door zwelling. Steroïden krimpen gezwollen weefsels en verminderen uw reactie op het allergeen.

Stap 3

Krimpen gezwollen sinussen met een over-the-counter neusspray. Neussprays bevatten stoffen die verkleinen sinus zwelling helpen kunt ademen.

Stap 4

Toepassing van een pak ijs op gezwollen gebieden, zoals het gezicht, voor 20 minuten. Ijs knelpunt de bloedvaatjes en helpt verminderen zwelling.

Tips

  • Als je gevoelig voor ernstige allergische reacties zijn en bij gevaar voor anafylaxie, zal uw arts een epinefrine-pen of EpiPen voorschrijven.
  • Als u een anafylactische reactie hebt en niet een EpiPen hoeft, onmiddellijk medische hulp inroepen.

Wat die u nodig hebt

  • Over-the-counter antihistaminicum
  • Over-the-counter steroïde crème
  • Over-the-counter neusspray
  • Ice pack

gerelateerde artikelen