Vet, koolhydraten & vezel van amandelen

September 26

Vet, koolhydraten & vezel van amandelen

Amandelen zijn ingedeeld als een moer, maar in werkelijkheid, zijn zij het zaad van de vrucht van de wachtelboom. Botanisch, is de wachtelboom nauw verwant aan de perzik en abrikoos bomen. Amandelen zijn volgens de amandel Board van Californië, de nr. 1 U.S. export in de categorie van speciale gewassen en specifiek de bovenste agrarische export van uit Californië. Amandelen komen in vele soorten en smaken, die de voedingsinformatie per portie veranderen kunnen. Een portie van ongezouten en droge geroosterde amandelen komt overeen met 1 oz., of ongeveer 25 kleine noten en 170 calorieën bevat.

Vet

Er is iets minder dan 15 g totale vetgehalte in één portie amandelen. Totaal vet bestaat uit verzadigd vet, transvet en onverzadigd vet. Binnen onverzadigd vet is er een meervoudig onverzadigd vet en enkelvoudig onverzadigde. Of een vet verzadigde of onverzadigde is verwijst naar het aantal waterstofatomen die zijn aangesloten op de koolstof-atomen in de keten vetzuren. Verzadigde vetten zijn die het risico op hart-en vaatziekten verhogen kan, terwijl onverzadigde vetten het risico kunnen verminderen. Amandelen hebben ongeveer 1 g verzadigd vet, minder dan 0,1 g trans vet, ongeveer 9 g van enkelvoudig onverzadigde vetten, en over 4 g meervoudig onverzadigd vet.

Koolhydraten

Koolhydraten spelen een minder belangrijke rol dan fat in amandelen. Een portie heeft ongeveer 6 g koolhydraten, met slechts 1.5 g van deze afkomstig zijn van natuurlijke suikers. Natuurlijke suiker is aanwezig in de plant en niet toegevoegd tijdens verwerking of verpakking.

Vezel

Amandelen zijn een goede bron van vezels in het dieet. Slechts een dienst heeft 3 g--ongeveer 12 procent van de 25 g minimale aanbevolen hoeveelheid vezels per dag. Het Amerikaanse ministerie van landbouw zegt dat gezonde volwassenen 25 tot 35 gram vezels per dag nodig hebben. Een handjevol amandelen toe te voegen aan uw salade of snack is een gemakkelijke manier om uw vezel voor de dag.

Het kiezen van amandelen

Zoals eerder vermeld, zijn amandelen beschikbaar in vele variëteiten. Gezouten amandelen krijgen meer natrium dan ongezouten amandelen. Honing, geroosterde amandelen zal hebben twee of drie meer gram koolhydraten als gevolg van de toegevoegde suikers smaakstof onderhanden. Olie, geroosterde amandelen zal hebben een extra 1 tot 2 g vet, afhankelijk van het daadwerkelijke proces. Het is het beste om te consumeren van de minste verwerkte verscheidenheid van amandelen om ervoor te zorgen dat u de meeste voedingsstoffen uit uw voedsel zonder enige toegevoegde calorieën uit vet en suiker krijgt.


gerelateerde artikelen