Veroorzaakt Gluten gevoeligheid artritis pijn?

July 27

Veroorzaakt Gluten gevoeligheid artritis pijn?

Gevoeligheid voor gluten en intolerantie resulteren in een breed scala aan symptomen. Artritis pijn, osteoartritis en reumatoïde artritis, en gegeneraliseerde bot en pijn in de gewrichten kunnen symptomen van een glutenintolerantie of gevoeligheid. Een glutenvrij dieet verbetert deze symptomen als u op gluten in uw dieet reageren, maar je met uw arts spreken moet voordat u Wijzig uw dieet.

Artritis

Er zijn twee verschillende en niet-verwante vormen van artritis. Reumatoïde artritis is een auto-immune aandoening veroorzaakt pijnlijke gewrichtsontsteking en zwelling. Artrose is niet een auto-immune aandoening en wordt veroorzaakt door de afbraak van kraakbeen in het gewricht. Systemische oorzaken kunnen bijdragen tot de zwelling en ontsteking veroorzaakt door artrose. Beide reumatoïde en osteoartritis kan worden beïnvloed door voedselintolerantie, met inbegrip van glutenintolerantie of coeliakie en non-coeliakie-gluten gevoeligheid.

Coeliakie

Coeliakie of glutenintolerantie, is een auto-immune aandoening op het gebied van de dunne darm. Gluten veroorzaakt een immuunreactie dat de villi voering van de dunne darm vernietigt, wat resulteert in een breed scala van gezondheidsproblemen. De symptomen van coeliakie artritis omstandigheden kunnen benaderen of kunnen verergeren bestaande Reumatoïde of artrose. Als u reumatoïde artritis heeft u zijn op hoger risico voor coeliakie en moet worden getest voor de voorwaarde.

Gevoeligheid voor gluten

Hebt u beide typen van artritis, mogelijk gevoelig is voor gluten zelfs als u niet over coeliakie beschikt. Een dieet vrij van gluten kan uw gezondheid verbeteren hebt u reumatoïde artritis, volgens een 2008 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Artritis onderzoek en therapie." Dr. Mark Hyman, de hoofdredacteur van alternatieve therapieën in gezondheid en geneeskunde, meldt dat omhoog tot 30 procent van de bevolking wellicht een zekere mate van gevoeligheid voor gluten die aan de ontsteking voor patiënten met artrose bijdragen kan. Er is geen definitieve test voor gevoeligheid dan een eliminatie dieet.

Testen en dieet

Testen op coeliakie omvat bloed testen voor IgG- en IgA anti-Gliadine antilichamen, evenals biopsieën om te bepalen of er schade aan de villi voering van de dunne darm. Deze antilichamen worden geproduceerd in reactie op tarwe en andere bronnen van gluten en kunnen duiden op coeliakie. Hebt u antistoffen maar weinig schade aan de darm, je hebt een gevoeligheid voor gluten en voeren het gen voor coeliakie. U, echter wellicht een gevoeligheid die verergert artritis pijn of symptomen vergelijkbaar met artritis veroorzaakt zonder het gen of antilichamen te voeren.


gerelateerde artikelen