Hoe de zorg voor een gebroken kaak

August 2

Hoe de zorg voor een gebroken kaak

Gebroken kaken optreden vaak als gevolg van een fysieke aanval of als gevolg van een sport-, industriële- of auto-ongeluk. Een gebroken kaak vereist onmiddellijke medische aandacht door een opgeleide professional; echter weten hoe de zorg voor een letsel van de kaak vóór en na de behandeling zal helpen om te minimaliseren van ongemak en steun het genezingsproces.

Eerste hulp

In geval van een gebroken kaak is uw primaire zorg om een open luchtwegen door rechtop zitten en voorovergebogen, zodat het bloed kan stromen uit de mond, indien nodig. De volgende stap is om te houden van de kaak geïmmobiliseerd afwachting u medische hulp; Dit helpt minimaliseren van ongemak en verhindert verdere beschadigingen. De eenvoudigste manier om de kaak op zijn plaats te houden is het gebruik van de handen; een lichte hoeveelheid ondersteuning aan de zijkanten van de kaak is voldoende. Als u toegang tot een EHBO-kit hebt, gebruikt u een gerolde bandage te beveiligen de kaak in plaats. Vermeden het verband te strak of ingewikkeld, echter, zoals u snel verwijderen wellicht als u begint te voelen misselijk of hebben moeite met ademhalen.

Behandeling

De behandeling van een gebroken kaak varieert afhankelijk van de ernst van de breuk. Als de schade gering is, kan u gevraagd worden slechts om te minimaliseren van de spanning die u op uw kaak plaatsen totdat het tijd om te genezen. In situaties waar de breuk ernstig is, de arts zal de kaak met behulp van zwachtels stabiliseren of door bedrading shut uw kaak met elastische banden. Het duurt zolang zes tot acht weken voor uw kaak te volledig genezen.

Terwijl uw kaak is genezing, zal uw dieet worden beperkt tot de zachte of vloeibare levensmiddelen worden gebruikt; uw arts zal u waarschijnlijk voorzien van informatie om te helpen u van plan bent uw maaltijden tijdens het herstelproces, evenals de aanbevelingen voor calorierijke vloeibare supplementen te nemen in de loop van een dag.

Zwelling

Zwelling voor maximaal drie dagen nadat de arts uw kaak, waarna de ontsteking te laten verdwijnen moet beginnen heeft ingesteld, zult u waarschijnlijk ervaren. Unidirectioneel om te verlichten van de zwelling is het gebruik van verschillende kussens om je hoofd opgeheven te houden terwijl u rust. Als de zwelling verergert nadat u hebt ontvangen medische behandeling, kan dit erop wijzen dat de schade heeft besmet. Terug naar de dokter voor assistentie.

Reiniging

Houd die uw gebit en tandvlees schoon terwijl uw kaak is bedraad sluiten om ervoor te zorgen dat genezing soepel verloopt. Gebruik een kleine tandenborstel voor het reinigen van de voorkant van je tanden als je normaal zou en spoel uw mond met tap water na elke maaltijd; Als u had een mond operatie, moet u een oplossing van 1 eetlepel zout en 12 oz. van warm leidingwater voor de eerste twee weken gebruiken.


gerelateerde artikelen