Moet ik Boosters van tyfus voor reizen?

March 24

Moet ik Boosters van tyfus voor reizen?

Tyfus is uiterst zeldzaam in de Verenigde Staten, neemt de National Library of Medicine, en de meeste van de 400 geregistreerde gevallen elk jaar zijn het resultaat van buitenlandse reizen. De Salmonella Typhi bacteriën veroorzaakt de ziekte, waarbij een zeer hoge temperatuur, maagpijn en hoofdpijn. Het kan is in slechts een klein deel van de gevallen dodelijk maar zeer onaangenaam. Krijgen ingeënt of met een eerdere inoculatie versterkt niet 100 procent bescherming bieden, maar zal sterk verminderen uw kans op het ontwikkelen van tyfus.

Reisbestemmingen

De Centers for Disease Control and Prevention raadt u aan een vaccinatie of booster shot als u reist naar een bestemming waar tyfus heerst. Dit omvat een groot deel van de derde wereld, maar in de afgelopen jaren Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn tyfus hotspots. Opzoeken uw specifieke reisbestemming op the Traveler's gezondheid sectie van de CDC website om te controleren van de huidige aanbevelingen voor tyfus en andere vaccinaties ruim van tevoren uw vertrekdatum.

Tijd sinds vaccinatie

Uw arts kan adviseren een booster shot als uw meest recente vaccinatie vond plaats enkele jaren geleden. De lengte van tijd betrokken hangt af van welke van de twee vaccins gebruikte in de Verenigde Staten die u oorspronkelijk hebt ontvangen. Het Ty21a-vaccin, via een reeks van vier capsules, toegediend moet worden gestimuleerd door een nieuwe cursus om de vijf jaar, maar als uw oorspronkelijke vaccinatie werd geleverd als een injectie, is het waarschijnlijk te zijn ViCPS, die om de twee jaar moet worden versterkt. Neem contact op met uw arts als u helemaal niet weet.

Vaccinatie Procedure

In tegenstelling tot andere vaccins, kan buiktyfus inenting plaatsvinden binnen een paar weken na de vertrekdatum van uw. Als u voor het Ty21a-vaccin kiest, moet je slikken vier capsules, elke genomen twee dagen uit elkaar. Een ideale volg je de cursus meer dan een week voordat het reizen. Het ViCPS-vaccin omvat slechts een enkele injectie, maar moet u ervoor zorgen dat u het schot hebben ten minste twee weken vóór de vertrekdatum van uw.

Extra voorzorgsmaatregelen

Krijgen ingeënt is een belangrijke voorzorgsmaatregel, maar terwijl je in het buitenland kun je extra stappen om jezelf te beschermen tegen tyfus. Zorgen dat je drinkt alleen gebotteld water of water dat heeft gekookt zijn--dit omvat het ijs in koude dranken en items zoals bevroren behandelt geplaatst. Vermijd het eten van rauwe groenten en fruit die niet kunnen worden gewassen of geschild, zorg ervoor dat uw voedsel is goed gekookt en niet voeding van straatverkopers kopen.


gerelateerde artikelen