Wat Is het verschil tussen de goede bacteriën & slechte bacteriën?

April 4

Het menselijk lichaam ontmoetingen dagelijks zowel de goede als de slechte bacteriën. Het menselijk lichaam staat voor micro-organismen, een aantrekkelijk klimaat en een bron van voedingsstoffen. Bacteriën die we noemen "goed" helpt ons verteren van ons voedsel en ons beschermt tegen slechte bacteriën die kunnen ons ziek maken of zelfs vermoorden ons. Zonder goede bacteriën zouden we sterven, volgens het ons ministerie van energie. Goede bacteriën leven in ons spijsverteringsstelsel, onze huid en in onze mond. Slechte bacteriën kunnen krijgen in ons lichaam door besmet voedsel, wonden of milieuvervuiling.

Identificatie

Bacteriën zijn eencellige levende dingen, die zijn niet planten noch dieren en hebben hun eigen biologische classificatie prokaryoten genoemd. Een buitenste celwand en het plasma membraan omringt hun één cel, maar ze hebben geen interne organellen gebonden door membranen, volgens Arthur Vander, James Sherman en Dorothy Luciano in "Menselijke fysiologie."

Duizenden soorten bacteriën zijn aangetroffen in de bodem, water en op de stofdeeltjes in de lucht. Sommige bacteriën kunnen schade toebrengen aan weefsels of vrijgeven van toxines die invoeren van het bloed en het verstoren van de fysiologische functies. Andere bacteriën kunnen nuttige functies uitvoeren voor het menselijk lichaam.

Goede bacteriën

Bepaalde bacteriën in levensmiddelen veilig zijn en daadwerkelijk produceren van de gewenste smaak en textuur. Bijvoorbeeld, zijn bacteriën gebruikte in zuivelproducten zoals yoghurt en gefermenteerde melk. Gefermenteerde melkproducten helpen mensen met lactose intolerantie digest zuivelproducten die anders krampen en diarree veroorzaken zou. De verschillende smaak van gefermenteerde zuivelproducten is te wijten aan de bacteriën gebruikt om ze te maken.

Sommige bacteriën, zoals Lactobacillus rhamnosus, is aangetoond dat het verbeteren van het immuunsysteem door verordening en stimulatie, volgens Philip Calder, Catherine Field en Harsharnjit Gill in "Voedings en Immune functie." Ze kunnen ook een barrière om te helpen ons te beschermen tegen slechte bacteriën door de pH of zuurgraad niveau te wijzigen of door het vrijgeven van giftige stoffen die schadelijk zijn voor de slechte bacteriën vormen.

Slechte bacteriën

Pathogene of slechte bacteriën produceren resultaten variërend in ernst van voedselvergiftiging of kiespijn ter dood, volgens de virtuele Museum van bacteriën. Sommige bacteriën zoals salmonella een korte bout met buikpijn of diarree kunnen veroorzaken en kunnen in sommige gevallen leiden tot de dood. Andere veroorzaken ziekten zoals miltvuur die zo ernstig dat zij zijn gebruikt door bioterroristen.

Voedsel overgedragen ziekten

De Food and Drug Administration, bewaakt de voedselvoorziening van de VS en veiligheidsnormen ingesteld. De toonaangevende voedsel veiligheidszorg, is volgens de FDA, voedsel overgedragen ziekte. De Centers for Disease Control and Prevention, schat dat 76 miljoen mensen ervaren voedsel overgedragen ziekte elk jaar in de VS, zoals gerapporteerd door Eleanor Whitney en Sharon Rolfes in "Begrip voeding."

De zeer oude, zeer jonge, zwangere vrouwen, zieke of ondervoede mensen en mensen met een verzwakt immuunsysteem bewijzen ergst door voedsel overgedragen ziekte.

Betekenis

De meeste bacteriën zijn ongevaarlijk voor de mens en sommige zijn gunstig. Wederzijds heilzaam of symbiotische bacteriën niet alleen u helpen met de spijsvertering maar ook helpen vitamines te produceren en je beschermen tegen slechte bacteriën. Wanneer u Neem antibiotica voor ziekte, worden zowel de goede als de slechte bacteriën gedood. Uw remedie is niet voltooid totdat uw vriendelijke bacteriën worden vervangen.

Andere voordelen van bacteriën zijn ontbindend dode planten en dieren, productie van zuurstof, de controle van de plant plagen en de beschikbaarstelling van stikstof uit de lucht als voedsel voor de planten die essentiële voedingsstoffen voor de mens produceren. In vele opzichten helpen bacteriën leven te ondersteunen voor de mens.


gerelateerde artikelen