Soorten Basic Life Support

September 9

Basic life support (BLS) omvat een aantal vaardigheden die kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van, of opslaan, iemands leven. Medische hulpdiensten zijn opgeleid om BLS vaardigheden, waaronder eventueel ook het gebruik van gespecialiseerde medische apparatuur en medicijnen, afhankelijk van de staatswetten te gebruiken. Echter iedereen kan leren elementaire leven steun vaardigheden door middel van een trainingsprogramma van de toepasselijke communautaire en worden gewapend met de mogelijkheid om een leven te redden.

Chain of Survival

De "Chain of Survival" is de Stichting voor basic life support en omvat een noodsituatie, herkennen roepen 911, begin reanimatie en defibrillatie van vroege. De eerste stap is herkennen wanneer iemand onmiddellijk een arts raadplegen, zoals de symptomen van een hartaanval of beroerte moet. Vervolgens, 9-1-1, of medische nooddiensten, onmiddellijk wordt voor iedereen in nood. Vroege cardiopulmonale reanimatie (CPR) biedt levensreddende omloop en ademhaling voor slachtoffers zijn niet ademen en hoeft niet een puls. Vroege defibrillatie wordt verstrekt aan een slachtoffer zonder een hartslag door het toedienen van een elektrische schok aan het hart in een poging om het programma opnieuw. De American Heart Association leert de Chain of Survival als de sleutel voor overleving voor slachtoffers lijden hartstilstand en andere noodsituaties.

ABC

Basic life support omvat weten hoe te beheren en behandelen van een patiënt ademhaling, luchtweg en circulatie--bekend als de ABC. Airway vaardigheden omvatten herkennen wanneer van een slachtoffer airway geen ondersteunt voldoende ademhaling en hoe te behandelen. Ademhaling vaardigheden omvatten herkennen wanneer iemand is ofwel niet ademen of heeft onvoldoende ademhaling, en hoe voldoende kunstmatige ademhaling voor het slachtoffer. Daarnaast bevat de omloop beheer beoordeling van een slachtoffer puls, identificeren en behandelen bloeden, en weten hoe om te herstellen van verkeer zo nodig.

CPR

Cardiopulmonale reanimatie (CPR) is een fundamentele leven steun vaardigheid die kan worden uitgevoerd door getrainde burgers, evenals dringende medische responders. CPR is een methode van het leveren van kunstmatige omloop en ademhaling voor een slachtoffer die niet ademt en hoeft niet een puls. Dit wordt bereikt door een reeks van hartmassages waarin een patiënt borst wordt gecomprimeerd naast het hart het bloed circuleren, en redding ademhaling in die de patiënt zuurstof door mouth-to-mouth krijgt. CPR is bewezen dat de kans op overleving voor degenen die ervaring cardiac arrest en de CPR eerder wordt uitgevoerd, de meer kans een slachtoffer heeft om te overleven.

Verstikking

De Heimlich-manoeuvre helpt ontstoppen van de geblokkeerde luchtweg van een persoon die is verstikking en kan worden uitgevoerd door iemand die weet van de stappen. Voedsel of ander materiaal kan indienen in de bovenste luchtwegen, resulterend in een blokkade, dat maakt het onmogelijk om te ademen.

De Heimlich-manoeuvre kan ongedaan maken deze blokkade door een hulpverlener die haar armen rond het slachtoffer van achteren en leveren een snelle serie van opwaartse samenwerkingsformules net onder de ribbenkast van het slachtoffer. De druk van deze speerpunten dwingt lucht omhoog in de luchtwegen van het slachtoffer en kan verjagen de blokkade, die kan herstellen van ademhaling en verhogen de kans om te overleven.


gerelateerde artikelen