Pijnboomnoot olie voordelen

August 24

Pijnboomnoot olie werd traditioneel geconsumeerd Ancien Régime Rusland om te genezen van maag- en darmproblemen. Vanwege haar laag rook punt, is pijnboomnoot olie meestal niet gebruikt in de keuken, maar toegevoegd als dressing voor bereid voedsel. Voordelen voor de gezondheid pijnboomnoot olie variëren van het verlichten van de pijn van maagzweren tot verlaging lijners eetlust is gekoppeld. Pijnboomnoot olie is alleen een complementaire therapie, en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor conventionele medische behandeling voor elke specifieke gezondheidsprobleem.

Anti-oxidanten

De waargenomen voordelen van pijnboomnoot olie in helpende spijsverteringsstoornissen vloeien voort uit de olie de hoge concentratie van antioxidanten. Volgens een studie van 2008 gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry, bevat pijnboomnoot olie anti-oxidanten die worden verondersteld om te dweilen up vrije radicalen in het lichaam. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat antioxidanten potentieel vrije radicalen en beschadigen de lichaamsweefsels en bloedvaten oxidatie voorkomen.

LDL-verlaging

Een studie van Koreaanse pijnboomnoot olie in 2004 onderzocht de mogelijkheid dat pijnboomnoot olie de mogelijkheid wellicht om lagere LDL niveaus in het menselijk lichaam. LDL, of low-density lipoprotein, is ook bekend als "slechte cholesterol" vanwege zijn betrokkenheid bij een verhoogd risico op hart-en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen. De studie van 2004, die werd uitgevoerd door Koreaanse wetenschappers en gepubliceerd in het tijdschrift "vetten", bleek dat het zuur van de pinolenic gevonden in pine notenolie, wanneer geconcentreerd, het effect van de verlaging van de LDL. Men gelooft dat dit effect was te wijten aan pinolenic zuur stimuleren de lever voor opname grotere hoeveelheden LDL. Opgemerkt moet worden dat deze studie gebruikt een concentraat afgeleid van pijnboomnoot olie en niet rauw of onverwerkte pijnboomnoot olie, die zou worden gebruikt in levensmiddelen.

Eetlustremmer

Een studie van de 2008 uitgevoerd door een team van onderzoekers die werken voor het Nederlandse bedrijf, Lipid Nutrition, werd gepubliceerd in het tijdschrift "Lipids in Health and Disease." De studie vond dat de Koreaanse pijnboomnoot olie gehandeld als een eetlust suppressant bij toediening aan vrouwen die zowel post-menopauzale en klinisch overgewicht waren. Deze studie concludeerde dat pijnboomnoot olie werken kon ter vermindering van de totale voedselinname door het verhogen van de zogenaamde verzadiging hormonen die het individu een gevoel van volheid van de fysieke delen.


gerelateerde artikelen