Tekenen en symptomen van lage ijzer in vrouwen

September 22

Tekenen en symptomen van lage ijzer in vrouwen

De Centers for Disease Control and Prevention beschrijft ijzertekort als de meest voorkomende nutritionele deficiëntie wereldwijd. Hoewel het komt vaker voor in ontwikkelingslanden, lijden vele Amerikanen aan laag ijzer. Vanwege regelmatige menstruele bloedverlies zijn vrouwen bijzonder kwetsbaar. Economische en nutritionele factoren plaats sommige minderheid groep vrouwen zelfs hoger risico voor lage ijzer en de bijbehorende gezondheidsrisico gevolgen daarvan. Herkennen van de tekenen en symptomen van lage ijzer kan vergemakkelijken een accurate diagnose en adequate behandeling.

What It Feels Like

Laag ijzer produceert meestal symptomen zoals het verergert. Symptomen zijn subjectief; mensen om je heen kan niet merken dat er iets mis is, maar je gewoon niet het gevoel recht. Milde gevallen van ijzertekort mag geen voor de hand liggende symptomen veroorzaken. Met meer ernstige ijzertekort verhoogt de kans op symptomen. Het meest voorkomende symptoom van ijzertekort is vermoeidheid. Atletische prestaties zou kan lijden. Andere voorkomende symptomen zijn kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn en een gevoel van kou in de handen en voeten. Een ongewone symptoom van ijzertekort is een verlangen naar items zoals ijs, vuil of verf. Dit verlangen heet pica.

Wat het kijkt als

Tekenen van een ziekte of een ziekte zijn objectieve manifestaties die u of anderen kunnen zien of meten. Wanneer ijzertekort is verdacht, kijk voor een snelle hartslag, bleke huid, broze nagels, scheuren aan de zijkanten van de mond, een gezwollen tong en frequente of terugkerende infecties. Bleekheid levert soms meer op voor de hand liggende in gebieden zoals de binnenkant van het onderste ooglid. Women's harten slaan meestal 70 tot 90 maal per minuut in rust. Een rust hartslag boven 100 kan duiden op ijzertekort, hoewel er andere oorzaken. In lichte gevallen van lage ijzer, kunnen er geen tekenen van ziekte.

Wanneer het is slecht

Ijzer is een noodzakelijk element voor de productie van bloed. Veel van het ijzer in het lichaam bevindt zich in hemoglobine, de zuurstof-uitvoering component van rode bloedcellen. Onvoldoende ijzer leidt tot een verminderd aantal rode bloedcellen zuurstof-uitvoering in omloop. Minder cellen van het bloed minder zuurstof uitvoering manifesteren in de fysieke tekenen en symptomen van-ijzertekort bloedarmoede. Niet-gecontroleerde, ijzer-deficiëntie bloedarmoede kan leiden tot hartkloppingen, pijn op de borst of flauwvallen. Het immuunsysteem kan belast worden tot het punt dat infecties ernstige of zelfs levensbedreigende worden.

Wat te doen

Een vrouw kan om vele redenen, variërend van slechte voeding tot intestinale bloedingen tekort aan ijzer worden. Identificeren van de onderliggende oorzaak van lage ijzer bepaalt de meest geschikte cursus van behandeling. Neem geen ijzersupplementen op basis van tekenen en symptomen alleen. Te veel ijzer kan ook problemen veroorzaken. De meeste oorzaken van ijzertekort zijn niet ernstig en zijn gemakkelijk behandeld. Gewapend met een accurate diagnose, kan gezondheidszorg provider sturen u de juiste weg naar herstel.


gerelateerde artikelen