Gedroogde bananen Chips voeding

August 28

Gedroogde bananen Chips voeding

Gedroogde bananenchips worden meestal gegeten als snack of met noten en chocolade. Omdat de chips zijn gemaakt van fruit, zou kunnen u veronderstellen dat de chips zijn gezond. Terwijl ze een paar essentiële voedingsstoffen bevatten, kunnen bananenchips worden verpakt met hoge bedragen van zowel suiker als verzadigd vet.

Porties en voedingsstoffen

Half kopje, of 34 gram, gedroogd fruit is gelijk aan 1 kopje vers fruit. Overeten gedroogde vruchten kan gemakkelijk, dus zorg ervoor om te meten uw porties en proberen niet te eten rechtstreeks uit de zak. Een portie bevat 176 calorieën, minder dan 1 gram eiwit, 20 gram koolhydraten en 11 gram totaal vet.

Vitaminen en mineralen

Half kopje van bananenchips bevat 4 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van kalium, 6 tot 8 procent van magnesium, 3 procent van fosfor en 4 tot 6 procent van vitamine A. kalium, magnesium en fosfor functie als elektrolyten die bijdragen tot het behoud van de vochtbalans. Vitamine A bevordert de gezondheid van de ogen en helpt versterken je immuunsysteem.

Toegevoegde suikers

Terwijl vrucht natuurlijk suiker bevat, wordt geraffineerde suiker vaak toegevoegd aan zuidvruchten ter verbetering van de zoete smaak. Half kopje van gedroogde bananenchips bevat 12 gram toegevoegde suikers of 3 theelepels. Grote hoeveelheden suiker kunnen leiden tot obesitas, diabetes en verhoogde triglyceriden of vet in het bloed. Koop gedroogde bananenchips zonder toegevoegde suikers te helpen verminderen van buitensporige hoeveelheden suiker en calorieën.

Verzadigd vet

De American Heart Association adviseert dat de gemiddelde volwassene verbruiken minder dan 16 gram verzadigd vet per dag. Een portie van bananenchips bevat 10 gram verzadigd vet. Bananenchips bevatten daarom, meer dan 60 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor de hele dag.


gerelateerde artikelen