Betelnoot voordelen

May 6

Betelnoot is een combinatie van drie ingrediënten. Mensen roll kleine stukjes van de noten van de Betelpalm, meer betel palm, genoemd in een blad van de Piper betel wijnstok, dan Voeg poedervorm slaked kalk of kalksteen plakken en kauwen. De stof is populair in bepaalde delen van de wereld, vooral in Azië en Afrika, als een recreatieve drug als gevolg van de psychoactieve en stimulerende effecten. Sommige onderdelen van betelnoot farmacologische eigenschappen hebben, maar weinig bewijs ondersteunt het gebruik ervan voor therapeutische doeleinden, volgens de Amerikaanse National Institutes of Health. Bovendien kan de betelnoot gebruik hoge of lage bloeddruk en onregelmatige hartslag, evenals astma verergeren. Chronisch gebruik kan verhogen het risico op bepaalde kankers. De NIH merkt op dat de toxische effecten van betelnoot kunnen opwegen tegen eventuele mogelijke voordelen.

Herstel van de beroerte

Betelnoot extract kan zinvol zijn voor herstel van de beroerte, volgens InteliHealth. Verbeteringen zijn geconstateerd in toespraak, blaascontrole en spierkracht bij patiënten die Betelnoot uitpakken, hoewel InteliHealth verklaart dat studies hebben tot dusver kleine en gebrekkig.

Schizofrenie

Vooronderzoek geeft verbeteringen in symptomen voor schizofrenie patiënten die Betelnoot nemen, volgens de NIH. Standaard schizofrenie medicijnen veroorzaken onaangename bijwerkingen, tanken verder inspanningen te ontdekken van nieuwe behandelingen, maar de NIH merkt dat Betelnoot produceerde ook bijwerkingen van tremoren en stijfheid in de schizofrenie-onderzoek.

Holte preventie

Betelnoot antibacteriële gevolgen kan hebben, en het was voorheen opgenomen als een ingrediënt van de tandpasta voor het voorkomen van Holten, volgens InteliHealth. Vanwege de toxische effecten, echter, Betelnoot is waarschijnlijk minder nuttig dan andere therapeutische agenten voor tandheelkundige doeleinden.

Droge mond Relief

Mensen die Betelnoot kauwen meestal produceren grote hoeveelheden speeksel, volgens InteliHealth. Dit kan mensen helpen met droge mond veroorzaakt door gezondheid aandoeningen zoals diabetes en het syndroom van Sjögren. InteliHealth legt uit dat veiliger medicijnen beschikbaar zijn voor dit symptoom te verlichten.


gerelateerde artikelen