Soorten kromming van de wervelkolom

September 17

De wervelkolom, ook wel aangeduid als de ruggengraat, is een groep van gestapelde Vertebrale botten die beschermen het ruggenmerg en loopt van de onderkant van de schedel tot de heupen. Ruggegraatsschijven kussen de ruimten tussen de botten. Het ruggenmerg loopt door een reeks van gaten in de 33 Vertebrale botten. De wervelkolom heeft vier natuurlijke holle en bolle kromming die de cervicale, thoracale, lumbale en sacrale wervels bevatten. Verscheidene voorwaarden kunnen leiden tot een onnatuurlijk kromming van de wervelkolom.

Scoliose

Scoliose is een zijwaartse kromming van de wervelkolom die gewoonlijk worden aangetroffen in het thoracale deel van de rug. De rug begint te in een C of een S-vorm van de kromme en heeft de neiging om te draaien in gezinnen betekenende een erfelijke link. De kromming van de rug in scoliose kan leiden tot ongelijke schouder plaatsing en een ongelijke taille en heup. Sommige individuen hebben een milde vorm van scoliose en het veroorzaakt geen medische problemen. De ernstige misvorming van de wervelkolom veroorzaakt een handicap voor andere personen. Een belangrijke complicatie van uitschakelen van scoliose is de ruimte in de borst zonder dat voldoende ruimte voor juiste longfunctie en pijn aan artritis, gerelateerde volgens de Mayo Clinic comprimeert. Behandeling voor ernstige vormen van scoliose omvat het dragen van een brace en chirurgie.

Kyfose

Kyfose is een kromming van de wervelkolom, waardoor een klokkenluider verschijning voor het getroffen individu, volgens Medline Plus. Deze kromming kan ronding aan de schouders. Milde vormen van kyfose veroorzaken geen pijn. Ernstige vormen van de aandoening kunnen veroorzaken pijn, vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden. Milde kyfose kan verbeteren met goed beheer van gewicht dragende stress op de rug. Behandeling voor ernstige vormen van de aandoening zijn het dragen van een brace en slapen op een hard bed, volgens the Merck Manual van gezondheidsinformatie.

Lordose

Lordose is een aandoening die zorgt ervoor dat de rug curve naar het lichaam met een overdreven snelheid. Deze kromming maakt het individu lijken te hebben van een swayback. Tekenen van lordose omvatten een prominente uitsteeksel van de billen. Achondroplasia---een veel voorkomende vorm van dwerggroei---oorzaken lordose. Een inflexibel wervelkolom in het getroffen gebied signalen een ernstig geval van lordose. Personen met lordose en een flexibele wervelkolom kunnen vereisen geen behandeling dan fysiotherapie. Behandeling voor lordose met een inflexibel wervelkolom omvat met een brace en een mogelijke operatie.


gerelateerde artikelen