Bijwerkingen van Lyrica 600 MG

March 26

Lyrica (pregabaline) is een recept medicatie dat is FDA goedgekeurd om te behandelen diabetische zenuwpijn, pijn na gordelroos, fibromyalgie en gedeeltelijke begin vangsten bij volwassenen met epilepsie die al één of meer drugs nemen aan controle van de vangsten. Lyrica 600 milligram (MG) is momenteel de hoogste dosis van het geneesmiddel beschikbaar. Deze dosis kan vooral nuttig zijn voor de controle van de vangsten en niet is erkend om fibromyalgie. Lyrica 600 MG zorgt ervoor dat veel van de dezelfde bijwerkingen als Lyrica bij lagere doses; Sommige van deze bijwerkingen kan echter meer frequente en ernstige aard.

Vaak voorkomende bijwerkingen van dosisafhankelijke

Lyrica 600 mg kunnen leiden tot een aantal gemeenschappelijke dosisafhankelijke bijwerkingen--wanneer die met meer frequentie of ernst bij hogere doseringen van Lyrica dan bij lagere doses plaatsvinden. In klinische studies bij volwassenen met gedeeltelijke begin aanvallen die Lyrica 600 nemen waren mg, symptomen zoals toevallige schade, pijn, toegenomen eetlust, droge mond, obstipatie, gewichtstoename, perifeer oedeem (zwelling van de ledematen), duizeligheid, tremor of schudden, spiertrekkingen, gebrek aan coördinatie en onbestendig (ataxie), slaperigheid, abnormale gang en geestelijke verwarring hebben waargenomen. Visuele stoornissen komen ook vaak voor, met sommige patiënten melden wazig zien of Strabismen (diplopie).

Mensen die Lyrica 600 mg ook gemeld cognitieve problemen, die zijn vertraagd denken, problemen te concentreren en het onderhoud van de aandacht en de taal of de toespraak tekortkomingen.

Andere vaak voorkomende bijwerkingen die onafhankelijk van de dosering is geconstateerd zijn duizeligheid, droge mond, obstipatie, braken, winderigheid (gas), abdominale zwelling (opgeblazen gevoel), vermoeidheid, pijn op de borst, sinusitis, vochtretentie, rugpijn en psychiatrische symptomen zoals angst, depressie, euforie of verward Staten.

Zeldzame nevenwerkingen

Een aantal zeldzame nevenwerkingen van Lyrica 600 mg ook geconstateerd, met inbegrip van gevoeligheid voor de zon, bloedarmoede, hik, droge huid en ogen, smaak wijzigingen, menstruele problemen, nierstenen, Aften en haaruitval. Symptomen van een kater gevoel zijn ook gemeld.

Ernstige bijwerkingen

Lyrica kan ernstige of levensbedreigende allergische reacties veroorzaken. Symptomen zoals zwelling van het gezicht, mond, tong, lippen, tandvlees of nek, moeite met ademhalen, netelroos of blaren overal op het lichaam zijn tekenen van een medische noodsituatie en onmiddellijke verzorging nodig hebben.

Lyrica 600 mg kan ook leiden tot de ontwikkeling van suïcidale gedachten of gedrag. Personen die zijn denken over de pijn zelf, of die ervaring nieuwe of verergerende symptomen van angst, depressie, prikkelbaarheid, paniekaanvallen, geweld of agressieve neigingen, agitatie, rusteloosheid, impulsiviteit, merkbare toename van de activiteit of praten (manie) of andere veranderingen in de stemming zijn gedrag moet contact opnemen met hun zorgaanbieder meteen.

Lyrica kan ook leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Personen worden geadviseerd niet te stoppen met Lyrica helemaal voor overleg met een arts omdat symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, diarree en slaapproblemen kunnen optreden.

Andere zeldzame, maar ernstige bijwerkingen van Lyrica 600 mg omvatten congestief hartfalen (inclusief zwelling van handen, benen en voeten en ademhalingsproblemen), aritmie (onregelmatige hartslag), kneuzing of bloeden en onverklaarbare spierzwakte die gepaard gaat met koorts en vermoeidheid.


gerelateerde artikelen