Mayo Clinic dieet voor constipatie

June 4

Mayo Clinic dieet voor constipatie

Hebt u een stoelgang minder dan drie keer per week, zijn u verstopt, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Constipatie is een symptoom en niet beschouwd als een ziekte. Om goed de voorwaarde te behandelen, moet u uw arts voor een diagnose. De Mayo Clinic suggereert een specifiek dieet voor mensen die aan constipatie lijden. Vraag uw arts als dit dieet geschikt voor u is.

Toenemende vezel inname

MayoClinic.com stelt dat de gemiddelde persoon nodig heeft om te consumeren tussen 20 en 35 gram vezels per dag. Vezels, het deel van een levensmiddel dat niet krijgen verteerd, speelt een belangrijke rol in de spijsvertering. Het helpt om te houden van de ontlasting bewegen door je darmen. Als u niet genoeg vezel in uw dieet, kan uw ontlasting geworden stagneren, droog en hard. Verhogen van uw vezel inname zal helpen bevorderen van zacht en volumineus kruk. Voedingsmiddelen die rijk aan vezel omvatten bonen, fruit, volle granen, bonen en groenten.

Verhogen van vloeistoffen

Een ontoereikende hoeveelheid vloeistof in uw dieet, kan uw ontlasting te droog en beïnvloed. MayoClinic.com raadt aan uw vloeistof inname te verhogen. Drink veel water, vruchtensap, kruidenthee en bouillon van de soep. Vermijd bepaalde dranken die alcohol of cafeïne bevatten, omdat deze stoffen uw lichaam, waarbij het uitgeput raken van water en zouten kunnen uitdrogen.

Aanpassingen van de levensstijl

Een deel van de Mayo Clinic dieet voor de behandeling van constipatie omvat regelmatige lichaamsbeweging en het nemen van uw tijd terwijl het hebben van een stoelgang. Regelmatige lichamelijke activiteit kan stimuleren uw spijsvertering, bevordering van meer frequente stoelgang. Negeer niet de drang om een stoelgang hebben en neem de tijd. Negeren of het bedrijf een stoelgang kan bevorderen verder constipatie. Forceer niet of te hard pushen of u kan het ontwikkelen van complicaties, zoals aambeien.

Overweging

Als na de Mayo Clinic dieet voor constipatie niet voldoende verlichting van constipatie, moet u wellicht een laxeermiddel nemen, ontvangen een klysma of een chirurgische ingreep om de compacte ontlasting in uw dikke darm. Sommige digestieve aandoeningen veroorzaken chronische constipatie, zoals het Prikkelbare darmsyndroom. U moet worden beoordeeld door uw arts als u consistente constipatie ondervindt.


gerelateerde artikelen