Anti-inflammatoire Drugs voor aspirine allergische mensen

April 24

Anti-inflammatoire Drugs voor aspirine allergische mensen

Aspirine is een steunpilaar in de behandeling van pijn en ontsteking, aangezien het werd geïsoleerd uit de wilgenbast boom in de jaren 1800. Sindsdien hebben veel NSAID's, of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen en naproxen pijnverlichting verstrekt. Maar voor degenen in de minderheid die aspirine en NSAID allergieën lijden, verschillende behandelmogelijkheden worden essentieel voor het bereiken van verlichting.

Aspirine en NSAID allergie

Anti-inflammatoire Drugs voor aspirine allergische mensen

Omdat aspirine en NSAID's gemeenschappelijk medicijnen zijn, is het belangrijk om te weten als u lijdt aan een allergie voor deze behandelingen. Een allergische reactie meestal treedt op binnen een paar uur na het innemen van de medicatie en kan variëren van mild tot ernstig. Reacties kunnen omvatten:

Huid: roodheid, zwelling van de lippen en tong, netelroos, jeuk

Luchtwegen: loopneus, hoest, wheezing en astma-achtige symptomen, moeite met ademhalen

Anafylaxie: veralgemeende reactie van het lichaam met bovenstaande symptomen en een daling van de bloeddruk

Aspirine en NSAID allergie is aanwezig in ongeveer 1 procent van de bevolking, maar die met astma zijn een hoger risico voor een allergische reactie. Hoewel aspirine en andere NSAIDs zijn bekend te veroorzaken maag bloeden en zweren, deze reacties worden aangeduid als "ongewenste voorvallen" en maken geen deel uit van een allergische reactie. Alle mensen nemen NSAID's moeten het nemen van deze pillen met voedsel te voorkomen van maagzweren.

Andere medicijnen: COX-2 remmers en paracetamol

Anti-inflammatoire Drugs voor aspirine allergische mensen

Aspirine en NSAID's zijn zeer gemeenschappelijk producten, dus het is van vitaal belang is voor een persoon met een gevestigde allergie om te lezen alle etiketten om te voorkomen dat deze medicijnen. Er zijn sommige medicijnen die kunnen worden gebruikt in plaats van NSAID's. COX-2 remmers, zoals celecoxib, kunnen worden gebruikt door degenen met allergie naar voren gebogen. Deze medicijnen zijn meer selectieve en hebben minder bijwerkingen dan de gemeenschappelijkere NSAID's die op COX-1 enzymen werken. Paracetamol, gevonden in Tylenol, kan ook worden gebruikt voor pijn, maar dit medicijn verandert niets aan de ontstekingsreactie zoals aspirine en NSAID's.

Alternatieve en complementaire therapieën

Anti-inflammatoire Drugs voor aspirine allergische mensen

Er zijn een aantal alternatieve behandelingen die kunnen worden gebruikt in plaats van aspirine en NSAID's. Omega-3 vetzuren, gewoonlijk worden aangetroffen in koudwater vissen zoals zalm en sardienen, vis olie supplementen en lijnzaad, het inflammatoire proces verstoren en worden aanbevolen in chronische ontstekingsziekten. Hypnotherapie en ontspanning technieken kunnen ook helpen bij het langetermijnbeheer van pijn symptomen. Kruiden die kunnen worden gebruikt tegen de pijn en ontsteking zijn bernagie, evening primrose, gember, knoflook en kurkuma.


gerelateerde artikelen