Hoe te genezen van de huid Over een wond

July 18

Hoe te genezen van de huid Over een wond

Wonden zijn er in vele vormen, met snijwonden, schaafwonden en lekke banden worden de drie primaire categorieën, zoals uitgelegd door de Merck Manual. Littekens zijn niet altijd te voorkomen, kan goede rechtsbedeling EHBO verminderen de kans op permanente markeringen en helpen het natuurlijke genezingsproces van de huid. Het beschermt ook tegen infecties, de meest voorkomende complicatie van wonden. De resultaten van de infectie bij een wond is verontreinigd met vuil en bacteriën.

Stap 1

Van de wond bloeden te stoppen. De meeste kleine wonden bloeden zonder behandeling te stoppen, maar matige tot krachtige toepassing van druk gedurende vijf minuten meestal stopt bloeden ook, volgens the Merck Manual. Druk naar beneden op de wond met een schone doek of een stuk van gaas. Indien mogelijk, houden de wond boven hart niveau te vertragen van de bloedstroom. De Mayo Clinic stelt dat maximaal een half uur van compressie kan nodig zijn, maar verdere bloeden medische bijstand vereist, evenals continu spurting bloed.

Stap 2

Spoel de wond met koud water eenmaal bloeden stopt. Voorzichtig schoon rond de wond met zeep, maar huisarts waarschuwt niet om zeep in de wond zelf, omdat dit tot irritatie leiden kan.

Stap 3

Verwijder eventuele puin binnen de wond. Om infectie te voorkomen, gebruik pincet gesteriliseerd met isopropyl alcohol (alcohol wrijven). Als er vuil in de wond die u kunt geen uitpakken, moet u uw arts raadplegen. The Merck Manual legt uit dat zijn letsel met vreemd materiaal links binnen kans op het ontwikkelen van een infectie.

Stap 4

Wrijf een antibiotische zalf of crème op de wond en omgeving. De Mayo Clinic raadt aan om deze maatregel van de wond oppervlak om vochtig te houden, om het risico van infectie en ter bevordering van de huideigen natuurlijke genezingsproces. Vermijd gebruik van zwaardere desinfecteermiddelen zoals alcohol, jodium en peroxide, zoals ze weefsel kunnen beschadigen en interfereren met het huideigen vermogen om te genezen, volgens the Merck Manual.

Stap 5

Beschermen de wond van het krijgen van natte of vuile door bedekken met een verband. Huisarts zegt dat dit is overbodig indien de wond op een plaats waar het niet nat, vuile of geïrriteerd door kleding is, maar anders, die betrekking hebben op de wond is belangrijk voor het voorkomen van infectie. Verandering bandages dagelijks of als ze nat en deze verwijderen zodra de wond begint zichtbaar genezing, als lucht blootstelling bijdraagt aan het huideigen genezingsproces, volgens de Mayo Clinic.

Stap 6

Krijg steken voor wonden meer dan 1/4 inch lang, dat rafelige of gescheiden randen, vet of spier blootgesteld, of die diep.

Waarschuwingen

  • Medische hulp inroepen als u gevoelloosheid of verlies van mobiliteit als gevolg van uw wond ondervindt; Als het wordt ontstoken, offerte of omringd door rode strepen; of als het straalt pus of anders verschijnt besmet. Als u nog niet had een tetanus shot in de afgelopen vijf jaar, is het raadzaam om een booster na een diepe of vuile wond.
  • Onthouden plukken korsten. Ze zijn onderdeel van het genezingsproces van de huid en een verdediging tegen infectie. Plukken korsten verhoogt de kans op littekens.

Tips

  • Houd grote schraapt gehydrateerd en schoon om te helpen de huid genezen zonder littekens of infectie. Verbanden met het label "occlusief" of "semiocclusive" zijn ontworpen voor gebruik op dergelijke wonden.

Wat die u nodig hebt

  • Doek of gaas
  • Pincet
  • Wrijven alcohol
  • Topische antibiotica
  • Pleister

gerelateerde artikelen