Wat zijn de symptomen van een falende knie vervanging?

November 30

Wat zijn de symptomen van een falende knie vervanging?

Overzicht

Vervanging kniechirurgie kunnen een verbetering van het leven procedure voor degenen die lijden aan chronische, invaliderende einde-fase artritis. Kwaliteit van leven enorm kan worden verbeterd, en terugkeer voor bijna normale functie en activiteiten van het dagelijks leven zijn belangrijkste doelen van dit type van chirurgie. Infectie, implantaat losraken en knie GLB dislocatie kan leiden tot de vervanging van uw knie te mislukken. Zie uw chirurg als u van een falende symptomen knie vervanging.

Pijn

Wanneer prothesecomponenten begint te mislukken, kwesties zoals fractuur van de kunststof spacer gelegen tussen de metalen dij been en het bot van het scheenbeen implantaten van abnormale slijtage patronen of onjuiste chirurgische technieken optreden kunnen. Kunststof fractuur fragmenten kunnen verjagen en vastgelopen tussen deze oppervlakken, pijn en mobiliteit problemen veroorzaakt. Pijn kan beginnen als een milde pijn of het kunnen ernstig zijn als de breuk van de plastic plotseling optreedt.

Zwelling

Zwelling optreedt als gevolg van ontsteking van het slijmvlies in de knie, die op haar beurt stimuleert de productie van de vloeistof. Dit is de reactie van het lichaam tot irritatie, veroorzaakt door zwelling in je knie. Deze irritatie wordt vaak veroorzaakt door de aanwezigheid van microscopisch kleine stukjes plastic in de knie vloeistof, evenals de instabiliteit die veroorzaakt door het losdraaien van het gewricht.

Instabiliteit

Instabiliteit in de knie voelt vaak alsof de knie wil uitdelen met staan of lopen. Dit wordt vaak veroorzaakt door overmatige slijtage van de kunststof spacer, waardoor het dunner beeldscherm mogelijk dan het was ten tijde van de operatie. Ligamenten worden losgemaakt, waardoor uw knie gezamenlijke minder stabiel.

Warmte

Naast de zwelling die zich kan voordoen, kan een ander symptoom van een falende prothese bevatten merkbaar warmte van het gewricht. Vervangen knieƫn warmte in het gewricht kunnen vertonen voor maanden na de operatie, maar dit effect vermindert gestaag na verloop van tijd. De warmte behorend bij prothese kunnen vaak aanzienlijke en gekoppeld aan een niveau van roodheid van de huid veroorzaakt door een ontsteking.


gerelateerde artikelen