Lage fenol dieet

September 20

Fenolen zijn chemische stoffen gevonden in bijna alle voedingsmiddelen. Fenolen zijn enigszins zuur en aromatische verbindingen gevonden in sommige essentiële plantaardige oliën. De geurige eigenschappen van fenolen kunnen stimuleren uw zenuw en immuunsysteem, veroorzaakt problemen in sommige individuen. Een dieet dat laag in fenolen door ontwerp vermindert de hoeveelheid fenolen die je consumeren. Een bepaald segment van de bevolking, met inbegrip van mensen met autisme, een allergie of een lage tolerantie voor fenolen en daarom vereisen een lage fenol-dieet.

Voedsel om te vermijden

Bijna alle voedingsmiddelen bevatten enkele bedrag van fenolen, waardoor het bijna onmogelijk om volledig te ontdoen van fenolen in uw dieet. Verder kunnen zowel natuurlijke als verwerkte voedingsmiddelen hebben hoge niveaus van fenolen. U vindt in het bijzonder fenolen in conserveermiddelen, kunstmatige aroma's, voedsel kleuren, vanilline, appels, kruiden, bessen, cider, cacao, thee, wijn en veel oliën. Het is belangrijk om te vinden van de levensmiddelen die de laagste hoeveelheid fenolen voor personen met een allergie of gevoeligheid voor fenolen bevatten.

Symptomen van fenol gevoeligheid

Fenol gevoeligheid manifesteert anders bij kinderen en volwassenen. Symptomen bij kinderen zijn hyperactiviteit, agressie, hoofdpijn, donkere kringen onder de ogen, hoofd bonzen of andere zelfverwonding, ongepaste lachen en een onvermogen om te slapen 's nachts. Symptomen bij volwassenen zijn aan de andere kant, chronische vermoeidheidssyndroom, onregelmatige stoelgang, verstopping, diarree en moeilijk verteren van voedsel. Gedrags symptomen kunnen voorkomen in zowel bij volwassenen en kinderen.

Voedingsmiddelen met een lage fenol

U kunt niet volledig voorkomen dat fenolen in uw dieet. Echter kunt u verlagen de hoeveelheid fenolen die u consumeren in het voedsel dat je eet. Om te minimaliseren van de fenolen die u verbruikt, moet u altijd schil zowel gekookt en rauwe groenten en fruit. De huid en de zaden van groenten en fruit bevatten de meeste fenolen die zich in deze natuurlijke voedingsmiddelen. Bovendien moet je de ruwe, onbewerkte levensmiddelen zoveel mogelijk te minimaliseren uw inname van fenol eten.

Effectiviteit van een lage fenol-dieet

In combinatie met een lage fenol-dieet, personen met een fenol allergie of intolerantie kunnen profiteren door de toevoeging van supplementen en stoffen die doen toenemen van sulfaat en hulp van sulfation, een enzym-reactie, in je lichaam. De beste manier om te bepalen of u een fenol allergie of intolerantie is voor het documenteren van uw fysieke en gedragsmatige reactie op het voedsel dat je eet. Als u van een fenol-intolerantie, probeer het eten van een dieet met lage fenol en documenteren van de wijzigingen in uw fysieke en gedragsmatige reactie op het voedsel symptomen. Als u nog steeds symptomen vertonen van een fenol-intolerantie, moet u uw conditie bespreken met een medische professional. In veel gevallen kan uw arts aanbevelen suppletie met een supplement dat verhoogt de sulfation in je lichaam.


gerelateerde artikelen