Voedsel te eten om te verhogen uw HDL Cholesterol

September 12

Voedsel te eten om te verhogen uw HDL Cholesterol

Als het gaat om cholesterol, is bescherming van uw hart over het meer dan alleen het verlagen van uw nummers. Houden van uw totaal cholesterol en LDL-cholesterol, of "slechte" kan cholesterol, lage verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. Maar een laag niveau van HDL cholesterol is niet een goede zaak. In feite, volgens het nationale hart-, Long- en bloed Instituut is een laag HDL-niveau een onafhankelijke voorspeller van coronaire hart-en vaatziekten. Gelukkig kun je een paar voeding en levensstijl veranderingen om uw HDL-niveau te verhogen.

HDL Basics

Hoewel HDL wordt vaak aangeduid als "goede" cholesterol, is het technisch niet cholesterol. Het is eigenlijk een eiwit dat het lichaam te vervoeren weet cholesterol. HDL, of high-density lipoproteïne, draagt cholesterol vorm de bloedbaan naar de lever, waar het wordt gerecycled. HDL beschermt uw hart omdat het voorkomt dat teveel cholesterol opbouwen in de bloedbaan. Volgens de American Heart Association moeten de HDL-niveaus meer dan 40 milligram per deciliter voor mannen en meer dan 50 milligram per deciliter voor vrouwen.

Wissel uw vetten

Geloof het of niet, zal een uiterst laag in vet dieet eten niet helpen uw HDL-nummers. In feite, verlaagt een zeer vetarm dieet uw niveau van HDL. Vet is een belangrijk onderdeel van het dieet, maar de sleutel is om te kiezen van de juiste vetten. Verzadigde vetten gevonden in dierlijke producten en vaste vetten zoals boter verhogen uw LDL. Maar onverzadigde vetten in olijfolie, canola- of Saffloer olie kunnen het verhogen van uw HDL-niveaus zonder het verhogen van uw LDL gevonden. Avocado's en noten zijn andere voedingsmiddelen die zorgen voor een goede bron van gezonde vetten die uw HDL stimuleren kan.

De magie van vis

Omega-3 vetzuren gevonden in vette vis zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor de verhoging van de HDL-niveaus samen met verlagen LDL. De American Heart Association adviseert ten minste twee maal per week vis eten. Vette vis, zoals zalm, sardines, haring, makreel en zeebaars, bevatten de grootste hoeveelheid omega-3 vetzuren. Als u niet graag vis of allergisch bent, praat met uw arts over het nemen van een vis olie supplement. Andere voedingsmiddelen die kleine hoeveelheden omega-3 vetzuren bevatten zijn grond lijnzaad, walnoten, soya en groene bladgroenten.

Levensstijl wijzigingen

Gebruikt met mate, kan alcohol ook helpen verhogen HDL-niveaus. Rode wijn is bijzonder effectief gebleken. Als u ook hebben verhoogde niveaus van triglyceride, echter, als u vermijdt alcohol. Lichaamsbeweging en gematigde weight loss zijn ook uitstekende methoden Boost HDL. Frequente aërobe oefening, kan uw lichaam te produceren meer HDL. Streven naar 150 minuten matige activiteit of 75 minuten van intense oefening per week. Als u rookt, kan snijden de gewoonte ook stimuleren HDL-niveaus.


gerelateerde artikelen