B-12 en kaas

September 26

B-12 en kaas

Vitamine B-12, ook bekend als cobalamine, wordt hoofdzakelijk gevonden in eieren, gevogelte, schaal-en schelpdieren, vlees, verrijkte voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen en zuivelproducten, zoals kaas. De intrinsic factor door de maag wordt uitgescheiden moet binden met vitamine B-12 om te worden herkend en opgenomen in de darmen. Deze in water oplosbare vitamine is ook geproduceerd door de darmflora, maar aangezien het wordt geproduceerd in de dikke darm en absorptie van vitamine B-12-site in de ileum bevindt zich, endogeen gesynthetiseerde vitamine B-12 niet kan worden geabsorbeerd.

Rollen voor vitamine B-12

Vitamine B-12 heeft veel belangrijke functies in het menselijk lichaam. Cobalamine helpt bij het vrijgeven van energie uit de belangrijkste macronutriënten--koolhydraten, vet en eiwit-- en ook noodzakelijk is om te activeren van folaat in zijn actieve vorm. Bovendien is dit belangrijke in water oplosbare vitamine participeert in het onderhoud van het zenuwstelsel, de vorming van bloedcel en het metabolisme van bot, zegt healthcastle.com.

Pernicieuze anemie

Er zijn verschillende types van bloedarmoede veroorzaakt door verschillende soorten tekortkomingen: ijzer, folaat of vitamine B-12. Vitamine B-12 anemie en pernicieuze anemie, wordt vaak gezien in vegetariërs omdat deze vitamine alleen te in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals vlees, eieren en zuivelproducten vinden is, zoals kaas. Het wordt gekenmerkt door de ongewoon grote en onrijpe rode bloedcellen. Naast de typische symptomen van moe, pernicieuze anemie ook veroorzaakt spierzwakte en ook onomkeerbare neurologische schade veroorzaken.

Kaas met hoogste vitamine B-12 inhoud

Verschillende soorten kaas bevatten variabele hoeveelheid vitamine B-12. Volgens de USDA National Nutrient Database is kwark de beste bron van vitamine B-12, met 1,02 aan 1.42 mcg in 1 kop van 2 procent en 1 procent melkvet kwark, respectievelijk. Een ounce van Zwitserse kaas biedt 0.95 mcg, 1 kopje ricotta kaas tussen 0.71 0.84 mcg en 1 oz. van mozzarella kaas 0,65 mcg vitamine B-12 per portie. Camembert, feta en provolone kaas hebben 0,4 à 0,5 mcg per ounce.

Kaas met laagste vitamine B-12 inhoud

De inhoud van de vitamine B-12 van kaas is zeer variabel. De volgende kaas bevatten vitamine B-12, maar in een kleiner deel. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een ounce Amerikaanse kaas 0,2 tot 0.36 mcg; blauwe kaas, 0.35 mcg; Cheddar, 0,24 mcg; roomkaas, 0.04 naar 0,15 mcg; en kaas verspreiden, 0.11 mcg. Parmezaanse kaas biedt 0.11 mcg vitamine B-12 per eetlepel.

Vitamine B-12 aanbevelingen

Het Institute of Medicine vastgesteldop de inname via de voeding verwijzing voor vitamine B-12 2.4 mcg per dag voor gezonde volwassenen. Een kopje van 1 procent melkvet kwark en 1 oz. Zwitserse kaas kan voorzien in 100 procent van de aanbevolen inname vitamine B-12, hoewel vitamine B-12 van andere levensmiddelen van dierlijke oorsprong kan worden geleverd.


gerelateerde artikelen