Kefir & het Atkins dieet

September 15

Kefir & het Atkins dieet

Het Atkinsdieet is één van verscheidene populaire koolhydraatarme diëten. Met Atkins is weinig of geen suiker toegestaan en slechts kleine hoeveelheden zetmeel, meestal degenen die meer chemisch complex. Het grootste deel van de calorieën afkomstig van vetten en eiwitten. Kefir past keurig in dit regime als een levensmiddel met laag suikergehalte en een kleine hoeveelheid koolhydraten ten opzichte van vetten en eiwitten.

Kefir

Kefir is een melkproduct van de gekweekte gemaakt van zowat elke soort melk, dierlijke of plantaardige. De bacteriën en de gist produceren gefermenteerde granen die van de base melk mengsel scheiden. De korrels klomp in een witte of gebroken witte vaste stof die lijkt op bloemkool. De consistentie is vergelijkbaar met yoghurt en zo is de smaak.

Soorten Kefir

U kunt kopen of kefir van hele, nonfat of laag vet koemelk, evenals de melk van geiten en schapen. Plantaardige melk bronnen omvatten rijst, soja en kokosnoot. U kunt om het even welk van een aantal verschillende smaakstoffen toevoegen aan kefir met inbegrip van fruit, vanille, koffie, chocolade, ui en honing. Fabrikanten of consumenten soms toegevoegd suiker om de smaak te zoeten.

Het Atkins-dieet

Het Atkins dieet beperkt de hoeveelheid en soort koolhydraten die je eet doordat u Selecteer specifieke levensmiddelen en delen. Je eet ook kleinere maaltijden met kortere intervallen. De resultaten van deze dieetveranderingen zijn lager en consistentere bloedsuikerspiegel en minder opslag van voedsel energie als vet. Als je lichaam begint te verbranden van vet in plaats van slaan, daalt uw gewicht natuurlijk. Atkins dieters aanvankelijk beperken hun dagelijkse inname van "netto koolhydraten" tot 15 gram of minder en meer koolhydraten om een punt van evenwicht bereikt vervolgens geleidelijk in te voeren. Netto koolhydraten zijn het koolhydraatgehalte van een levensmiddel minus haar vezelgehalte.

Kefir voeding

Het soort melk gebruikt voor het maken van kefir en de soorten en hoeveelheden van additieven zijn uiteraard van invloed op de voedingswaarde. Een kopje gewone kefir gemaakt van nonfat koemelk heeft 110 calorieën. De 240 g portie bevat alleen 2 g vet 12 g koolhydraten en 11 g eiwit. Er is sommige restsuiker uit de melk, ongeveer 8 g, die ongeveer 3 procent van de verzendende 240 g. Met 3 g vezels zijn de netto koolhydraten slechts 9 g. Andere soorten kefir hebben wisselende hoeveelheden voeding voor- en nadelen.

Kefir en Atkins

Vanwege de kleine suiker inhoud en lage waarde voor netto koolhydraten van meeste Kefir voedingsmiddelen, moet ze goed voor het Atkinsdieet. Ongezoete kefir is vergelijkbaar met kaas, want het bevat ongeveer 1 gram netto koolhydraten voor een een ounce portie.


gerelateerde artikelen