Wat zijn de voordelen van het eten van bananen, appels en peren?

May 8

Wat zijn de voordelen van het eten van bananen, appels en peren?

Bananen, voorzien appels en peren u van energie, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Laag in vet, deze vruchten kunnen dienen als onderdeel van uw dagelijkse maaltijden of als gezonde snacks in een evenwichtige voedingsplan. Het advies inwinnen van uw zorgverzekeraar of een diëtist met bezorgdheid over uw consumptie van fruit en de voordelen die zij biedt uw dieet.

Energie-inhoud

Bananen, zijn appels en peren rijk aan energie-dichte koolhydraten, voornamelijk in de vorm van suikers. Je lichaam haalt 4 calorieën van energie voor elke gram koolhydraten dat u verbruikt, en alle cellen van je lichaam kunnen koolhydraten gebruiken als energiebron. De suikers in deze vruchten niet alleen leveren van brandstof naar uw cellen, maar ook mogelijk uw dieet eiwitten voor het uitvoeren van hun andere functies in plaats van wordt opgeroepen als een bron van energie, zoals het geval zijn kan wanneer er suikers in uw dieet zijn schaars. Omdat het grootste deel van de koolhydraten in bananen, appels en peren als suikers in plaats van zetmeel bestaat, vereisen deze voedingsstoffen weinig spijsvertering voordat je lichaam absorbeert, waardoor ze om brandstof uw weefsels snel.

Vezelgehalte

Voedingsvezels, verbetert hoewel je lichaam niet verteren doet, uw gastro-intestinale gezondheid door ballaststoffen up uw afval producten als zij zich door middel van je darmen verplaatsen. De toegevoegde bulk zorgt u ervoor dat uw stoelgang regelmatig, minimaliseren uw risico voor constipatie en aambeien. Voedingsvezels kan ook helpen reguleren uw bloedspiegels cholesterol en suiker. De aanbevolen vezel inname voor volwassenen is 21 tot 25 gram per dag voor vrouwen en 30 tot en met 38 gram per dag voor mannen. Bananen, bijdragen appels en peren significant fiber aan uw dieet, met een middelgroot stuk fruit bieden 3.5, 5 en 7 gram respectievelijk, volgens het Amerikaanse departement van landbouw nationale nutriënt gegevensbestand.

Vitaminen

Bananen, leveren appels en peren uw dieet met een scala aan vitaminen. Bananen zijn een rijke bron van vitamine B-6, met 0.433 mg in 1 middelgrote banaan. Vitamine B-6 is belangrijk in de stofwisseling van eiwitten en koolhydraten, en in de synthese van rode bloedcellen. Het Institute of Medicine lijsten de aanbevolen inname voor B-6 tussen de 1,5 en 1,7 mg voor volwassenen, wat betekent dat bananen leveren meer dan 30 procent van de ooi. Bananen, bieden appels en peren u met een bescheiden hoeveelheid vitamine C, essentieel voor wondgenezing immuun gezondheid, en sterke aders en slagaders. Vitamine C speelt ook een rol als een antioxidant in je cellen, helpt u te beschermen tegen de milieudruk en schade. Een medium banana bevat 10.3 milligram vitamine C, een medium appel bevat 8.4 milligram vitamine C en 1 middelgrote pear 7,5 mg. Dit is meer dan 10 procent van de aanbevolen inname van 75 milligram vitamine C uit alle van deze vruchten voor vrouwen, en bijna 10 procent van de aanbevolen inname van 90 mg voor mannen.

Mineralen

Mineralen zijn elementaire moleculen die uw lichaam nodig voor een goede gezondheid heeft. Bananen bevatten een hoog gehalte kalium, met 422 milligram of bijna 10 procent van de aanbevolen inname van 4700 milligram. Kalium is van cruciaal belang voor juiste signalering van zowel uw zenuwcellen en de spiervezels. Het kalium van bananen ook helpt handhaven van uw bloeddruk en vochtbalans. Appelen en peren bijdragen mindere, maar nog steeds aanzienlijk, bedragen van dit mineraal aan uw dieet. Bovendien, bananen, voeg appels en peren kleine hoeveelheden magnesium zodat u kunt voldoen aan uw dagelijkse behoeften.


gerelateerde artikelen