Zijn er voordelen van knoflook op lever?

May 5

Zijn er voordelen van knoflook op lever?

De lever is verantwoordelijk voor het filteren van elke stof die binnenkomt en verlaat je lichaam. Deze grote orgel helpt bij het onderhouden van de doorbloeding en circulatie, de breken van voedingsstoffen uit voedsel en de verspreiding van voedingsstoffen. De lever voorkomt bovendien dat giftige chemicaliën nadelige gevolgen voor je lichaam. Vandaar, lever gezondheid van invloed op de werking van het hele lichaam. Ook problemen in andere orgaansystemen kunnen invloed hebben op het niveau van de werking van uw lever voedt. Eten meer natuurlijke voedingsmiddelen zoals knoflook naast een evenwichtige dagelijkse voeding kan helpen uw lever gezond houden.

Actieve bestanddelen van knoflook

Zijn er voordelen van knoflook op lever?

Knoflook bevat een zwavel stof genaamd alliin, welke bekeerlingen tot de werkzame stof allicine, wanneer dit kruid wortel gehakt is, fijngemaakt of gehakt. Allicine is een krachtige antioxidant, antibiotica en anti-schimmel stof en met tal van voordelen voor de gezondheid van de lever. Knoflook bevat ook arginine, een aminozuur belangrijk voor het ontspannen van de bloedvaten, en selenium, een mineraal dat belangrijk is voor het vergroten van de actie van anti-oxidanten. De antioxiderende eigenschappen van knoflook dienen de meest significante voordelen omdat ze giftige stoffen gefilterd door uw lever van het bereiken van andere organen te houden.

Verlaagt Cholesterol

Zijn er voordelen van knoflook op lever?

Een soort cholesterol wel zeer-lage-dichtheid-lipoproteïne, VLDL, wordt gemaakt door de lever en vergemakkelijking van het verkeer van vetten in de bloedbaan. VLDL speelt een belangrijke rol in het metabolisme van de energie- en vet. Echter kunnen hoge VLDL en andere cholesterols, beschadigen van uw lever en leiden tot een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Het toevoegen van knoflook aan je dagelijkse voeding kan helpen evenwichtig deze vetten. Volgens een studie uit 2002 in het "Journal of Nutrition" vermindert dagelijks gebruik van verse knoflook extract niveaus van reeds bestaande verhoogde VLDL en triglyceride vetten in de lever gevormd.

Bescherming tegen afval en infectie

Zijn er voordelen van knoflook op lever?

Een gezonde lever breekt natuurlijke en geconsumeerde giftige chemicaliën. Natuurlijke toxines zoals bilirubine, oftewel een afvalproduct die voortvloeien uit de verdeling van heem in rode bloedcellen, kunnen leiden tot lever hepatitis. Geconsumeerde toxines zoals paracetamol, een over-the-counter pijnstiller, kunnen ook leiden tot leverschade of dood. Volgens een studie van 2009 in de "Internet Journal van voeding en Wellness", verse knoflook extract toegediend aan muizen die overdosis paracetamol omgekeerd de oxidatieve stress veroorzaakt door lever toxiciteit. Verse knoflook bevat aanzienlijke niveaus van aminozuren en eiwitten en antioxidant verbindingen die kunnen helpen de lever beschermen tegen natuurlijke en ecologische toxine.

Dagelijkse dosis van knoflook

Zijn er voordelen van knoflook op lever?

Voor een optimale lever gezondheid, gebruik ten minste vier teentjes verse knoflook dagelijks in bereidingen voor menselijke consumptie. Gehakte verse knoflook toevoegen aan uw gekookte maaltijd aan het einde van het kookproces te behouden van de enzymen en voedingsstoffen. Knoflook supplementen bevatten wisselende hoeveelheden van de werkzame bestanddelen; lezen pakket labelen om te bepalen van de aanbevelingen van de dosis. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan dat gestandaardiseerde 200 milligram gevriesdroogd knoflook tabletten met 0,6 procent allicine moeten worden behandeld om drie keer per dag. Knoflook is een natuurlijke bloed-dunner; uw arts raadplegen voordat u voedingssupplementen gebruikt.


gerelateerde artikelen