Welke oorzaken Lip verkleuring?

June 24

Welke oorzaken Lip verkleuring?

Verkleuring van de lip is de wisseling van iemands natuurlijke lip kleur met die van een donkerdere tint. De kleur van de lip zal blijken voornamelijk donker paars of blauw. Al is het niet een levensbedreigende aandoening, kan het een indicatie van gezondheidsproblemen. Ook kan het een indicatie dat een verandering van levensstijl nodig is. Hoewel zowel mannen als vrouwen verkleuring van de lippen krijgen kunnen, komt het vaker voor bij vrouwen. Mensen met verkleuring van de lip moet overleg met een specialist gezondheidszorg als de verkleuring begint te verspreiden naar het gezicht.

Hormonale veranderingen

Hormonale veranderingen zijn een van de primaire oorzaken van verkleuring van de lip in vrouwen. Hormonen tijdens de zwangerschap of tijdens het ontvangen van hormoontherapie vrijgegeven kan melasma of donkere vlekken te vormen op het gezicht gebied inclusief de bovenlip. Wanneer er hogere niveaus van oestrogeen hormoon in het lichaam, kan het verkleuring van de huid op de bovenlip. Volgens de Amerikaanse Academie van Dermatologie zijn personen met donkere huid pigmenten meer vatbaar voor deze vorm van de lip verkleuring. Na verloop van tijd kan de oorspronkelijke kleur terug naar de bovenlip met weinig tot geen medicatie.

Blootstelling aan de zon

Stralen van de zon kunnen veroorzaken verkleuring van de huid met inbegrip van een verdonkering van de huid op de bovenste en onderste lip. Verkleuring van de lip donkerder en meer merkbaar kan verschijnen tijdens de zomerhitte en kan verlichten up na verloop van tijd. Volgens de gezondheidsstelsels van de UCLA is blootstelling aan de zon een trigger voor donkere vlekken op de bovenlip en gezicht gebied. Het komt meest voor bij vrouwen die donkere huidtinten hebben en blijft persistent in warm weer klimaten. Het is het beste om te dragen zonnebrandmiddelen omdat zonnebrandcrème kan helpen de huid beschermen tegen schadelijke zonnestralen en kan ook helpen voorkomen dat de verkleuring van de lippen.

Geboortenbeperking

Vrouwen die orale anticonceptie anticonceptiva plaats zelf een hoger risico voor verkleuring van de lippen. Geboortebeperking voorkomt zwangerschap en regelt menstruatie. Volgens MedlinePlus, een dienst van de National Institutes of Health, hormonale veranderingen van geboortebeperking kunnen leiden tot verkleuring van de lippen. Zodra orale anticonceptiva zijn beëindigd, kan de normale kleur van de lippen overgaan tot het weer binnen maanden. Hoewel de natuurlijke lip kleur kan worden hersteld, lip verkleuring kan ook opnieuw worden weergegeven tijdens de zwangerschap.


gerelateerde artikelen