Hoe beïnvloedt de scoliose het lichaam?

July 5

Hoe beïnvloedt de scoliose het lichaam?

Hoewel de wervelkolom een natuurlijke kromming heeft, is het niet ontworpen om een side-to-side curve. Scoliose is het resultaat van de wervelkolom zijwaarts gebogen om een S-vorm. Dit kan de uitlijning van het lichaam verstoren en leiden tot pijn en misvormingen. Deze voorwaarde beïnvloedt 2 tot 3 procent van de bevolking in de VS De meeste gevallen van scoliose hoeft niet gemakkelijk identificeerbare oorzaken.

Eerste effecten

Wanneer het eerst begint te ontwikkelen, veroorzaakt scoliose in het algemeen geen symptomen. Kinderen met deze ziekte zal niet het gevoel van een pijn in de onderrug, wat betekent dat het gemakkelijk kan gaan niet gediagnosticeerd. De belangrijkste symptomen van scoliose vroeg in het leven zijn ongelijke schouderbladen en taille, evenals een hip hoger dan de andere. Het gevaar daarbij is dat als scoliose onbehandeld gaat kan het vooruitgang en ernstige problemen veroorzaken.

Artritis

Omdat de wervelkolom abnormaal als gevolg van scoliose gebogen wordt, kan het leiden tot de gewrichten tussen de wervels steeds beschadigd. Dit kan leiden tot chronische rug artritis, die worden kan pijnlijk en moeilijk te behandelen. Mensen die scoliose had als kinderen meer kans hebben op chronische rugpijn als volwassenen.

Kyfose en misvorming

Als scoliose onbehandeld gaat verder de wervelkolom vooruitgang van het wordt gebogen wordt volledig gedraaid. Deze aandoening, die bekend staat als kyfose, kan leiden tot permanente vervorming--de persoon die altijd verschijnen gebogen. Het kunnen ook erg pijnlijk.

Beperking van de ademhaling

In ernstige gevallen kan scoliose de wervelkolom te draaien tot het punt dat het verandert de locatie van de ribbenkast, waardoor het te worden gedraaid rond het lichaam veroorzaken. Dit kan leiden tot de ribben die verhindert dat de longen volledig uit te breiden, waardoor de ademhaling moeilijk. Het kan ook leiden tot een snelle hartslag en frequente kortademigheid.

Gait wijzigingen

Scoliose kan veroorzaken mensen hebben hun heupen op verschillende niveaus, die kunnen leiden tot veranderingen in de manier waarop ze lopen en staan. De belangrijkste verandering is dat mensen met scoliose een beperkter bereik van de beweging hebben terwijl ze lopen, wat leidt tot ze besteden meer energie en hebben een stijvere gait dan normaal.


gerelateerde artikelen