Wat zijn de voordelen van plantaardige glycerine?

June 29

Plantaardige glycerine is een product van uitgepakte oliën. Het proces genaamd "hydrolyse" produceert de plantaardige glycerine door te splitsen van de oliën in ruwe glycerol vetten en combineert water en temperatuur druk, dat meer dan 400 graden F, als u wilt maken van het eindproduct. Plantaardige glycerine is een geurloze vloeistof gebruikt als een ingrediënt in producten zoals zeep, shampoo, cosmetica, tandpasta en farmaceutische producten. Plantaardige glycerine is gunstig voor het verbeteren van schoonheid door het gebruik van cosmetica, verbetering van de gezondheid van de huid en is veilig en aarde-vriendelijke.

Schoonheid

Volgens Maud Grieve, auteur van "A Modern Herbal," is plantaardige glycerine gunstig voor het verzachten van de huid, waardoor het een populaire cosmetische additief. De glycerine is een natuurlijke bron van vocht en is ook handig voor het helpen de huid behouden vocht.

Voedsel

Plantaardige glycerine is niet alleen een belangrijke ingrediënt in cosmetica en andere hygiëneproducten; het is ook eetbaar en belangrijk ingrediënt in sommige levensmiddelen. Low-carb dieters kunnen zien het ingrediënt vermeld op het etiket van hun favoriete eiwit bars. Er wordt gezegd dat een rijke en vette textuur, waardoor het een must voor de verbetering van de textuur van de levensmiddelen en hen blijven vochtig en teder te helpen.

Groene ingrediënt

De consument wordt steeds bewuster van de strijd om behoud en bescherming van onze planeet. Recycling, het gebruik van energie-efficiënte apparaten en het kopen van biologische producten zijn slimme manieren om te helpen het milieu. Plantaardige glycerine wordt aangeprezen als een aarde-vriendelijke ingrediënt in natuurlijke producten.

Therapeutische huid voordelen

Een studie uitgevoerd door de Medical College of Georgia is gebleken dat glycerine kan ook therapeutische voordelen op de huid (zie link in verwijzingen). Afgezien van het plantaardige glycerine cosmetische waarde, heeft het ingrediënt is bestudeerd en gevonden om de huid er beter, maar ook functie beter door het ondersteunen van de rijping niet alleen te maken. Volgens de bevindingen door Wendy Bollag, Ph.D., werkt de glycerine door signalering van de huidcellen te rijpen via hun normale fasen. Onderzoekers beweren dat producten het ingrediënt kunnen hebben een positieve invloed op huidaandoeningen zoals huid kanker (niet-melanoom) en psoriasis (een chronische en soms ernstige verdikking van de huid).


gerelateerde artikelen