Voors en tegens van Teenage ouderschap

December 16

Voors en tegens van Teenage ouderschap

Veel tieners vinden zich steeds ouders veel vroeger dan verwacht. Er zijn zowel positieve als negatieve aspecten van het hebben van kinderen op zo'n jonge leeftijd. Het hebben van een baby is een grote verantwoordelijkheid en veel tieners vinden zich voorbereid om te voldoen aan dit soort leven verstoring en uitdaging. Anderen kunnen gebruiken als een bron van en impuls voor persoonlijke groei en wijzigen.

Energie en enthousiasme

Kleine kinderen kunnen hard werken, en een tiener heeft veel meer energie dan een oudere ouder. Tieners kunnen rennen en spelen met hun kinderen zonder getting adem of moe en zijn nog jong genoeg om te onthouden onderhoudende spelletjes en activiteiten om te gaan met hun nakomelingen. Hun enthousiasme niveaus en nog steeds-jeugdige outlook bieden actievere ouderlijke betrokkenheid in de sport en krachtige spelen.

Motivatie

Er zijn vele tieners wier levens zijn gedraaid rond vanwege hun kinderen. Ze kunnen zijn geweest op de weg naar de vernietiging, maar wanneer de komst van een nieuwe baby werd definitief, verviel zij snel om te nemen op hun nieuwe verantwoordelijkheden. Er zijn mensen die nooit zou hebben gedroomd van een verantwoordelijke baan, gaan studeren of toetreding tot het leger, totdat ze tiener ouders werden. Zodra ze besefte dat ze zouden gaan met een ander menselijk wezen worden belast, begon ze te worden een meer volwassen en toekomst-georiƫnteerde persoon. Zij kunnen zijn begonnen om harder te werken aan het verblijf in de school, het vermijden van drugs en alcohol, en meer worden gericht op de doelstellingen op lange termijn.

Financiƫn

De meeste tiener ouders hebben niet de middelen om hun kinderen afdoende. Volgens het departement van Health and Human Services, "meer dan 60 procent van de tiener moeders leven in armoede ten tijde van de geboorte van hun kind." Hun ouders wellicht stap in te helpen voorzien in de nieuwe familie. Ze hebben niet de ervaring of onderwijs te houden hoog-betaalt banen, en de kosten van kinderopvang en levende kosten kan behoeden voor hen werkt helemaal. Afhankelijk van hun families en de regering en andere liefdadigheidsinstellingen kan hun enige alternatief voor onderdak, voeding en kleding van hun kind en zichzelf worden.

Looptijd

Veel tieners gebrek aan de volwassenheid te nemen over de zorg voor een baby of jong kind. Ze kunnen meer worden gericht op hun vriendschappen, relaties of uitgaan en hebbend een goede tijd. Nogmaals, de ouders van tieners kunnen uiteindelijk het nemen op de rol van babysitters en aanbieders. Onervaren en haatdragend tieners vaker verwaarlozing of misbruik maken van hun kinderen en wellicht de extra steun van ouderschap klassen en counseling.


gerelateerde artikelen