Creditcard activiteiten voor tieners

November 19

Creditcard activiteiten voor tieners

Een studie uitgevoerd in 2008 door de lening beheerder Sallie Mae vond dat bijna 84 procent van de studenten van de universiteit eigendom ten minste één creditcard te gebruiken. Helaas, veel van deze dezelfde jonge volwassenen zal afstuderen van Universiteit met slecht krediet en enorme schuld. Het is integraal om te beginnen met het onderwijzen van uw tiener over de potentiële gevaren van roekeloos creditcardgebruik.

Betalen uit het saldo

Helpen uw tiener de basisbegrippen van de kredietlimieten, rente en credit saldi door deelname aan een activiteit genoemd "Betalende uit het saldo." Eerst uw tiener winkelen bij een plaatselijke winkelcentrum. Geef haar een nep creditcard met een limiet van $1.000. De credit card draagt ook een rente van 15 procent en de zware sancties voor laattijdige betalingen. Instrueren van de tiener om te "kopen" wat ze houdt met haar valse credit card. Noteer de bedragen van alle items die ze theoretisch zou kopen. Eenmaal thuis, noteer de totale aankopen. Als het totaal $500 is, duurt uw tiener 10 maanden te betalen uit de kaart als ze 50 dollar maandelijkse betalingen maakte. Echter na factoring in een rente van 15 procent, verklaren dat het haar een extra maand gewoon afbetalen van de rente zou duren.

De lijst van de wens van de financiële

Vraag uw tiener om te schrijven een korte - en lange - termijn financiële verlanglijstje. Bijvoorbeeld, wil uw tiener zelf een auto op de Universiteit? Is het een doel om zelf een huis tegen de tijd dat ze 30? Wil uw tiener laat college zonder creditcard of student lening schuld? Zodra ze de lijst heeft voltooid, zitten en uitleggen hoe misbruik van creditcards kan negatief beïnvloeden deze doelstellingen. Leg uw tiener dat hoewel zij annuleerteken wenk opwaarts voor een creditcard op de Universiteit, niet te betalen een kleine saldo negatief haar credit rating beïnvloeden zal. Als uw tiener niet vertrouwd met credit ratings, deze duren om uit te leggen hoe zij zijn verwerkt en de impact die ze hebben op haar vermogen om de aankoop van een auto, een huis kopen of zelfs solliciteren naar een baan na de Universiteit.

Welke is de beste Credit Card?

Creditcard terminologie, regels en de kleine lettertjes zijn moeilijk voor tieners te begrijpen. Haar voorzien van verschillende creditcard-scenario's om haar bepalen welke is de beste kaart aan haar behoeften te helpen. Haar voorzien van drie mogelijke kaarten. Één kaart draagt een hogere rente, maar de consument niet bestraffen voor het maken van late betalingen. Een andere kaart heeft een inleidende tarief van 0 procent, maar na zes maanden het tarief omhoog schiet tot meer dan 20 procent. De laatste kaart heeft geen activeringskosten, geen jaarlijkse kosten en een redelijke, stabiele rente. Sommige hypothetische informatie bevatten over de reputatie van het bedrijf van elke creditcard. Laat uw tiener om te kiezen voor een kaart en uitleggen waarom zij denkt dat het de beste optie is. Er hoeft niet te worden een juiste of verkeerde keuze. In plaats daarvan deze duren om uit te leggen hoe creditcard bedrijven werk en dat hoewel het aanbod veilig lijkt, de slechtste optie op de lange termijn wellicht.

Wil of Emergency?

Veel ouders geven hun tieners met een credit card voor gebruik in noodsituaties alleen. Helpen uw tiener bepalen welke exemplaren zou rechtvaardigen met behulp van de kaart. In dit scenario, uitleggen uw tiener ze ook gebruik van de kaart op haar discretie is toegestaan, maar is verantwoordelijk voor het betalen van een "niet-dringende" kosten en rente, zoals een paar jeans of nieuwe mobiele telefoon geval. De noodsituatie lijst bijvoorbeeld gas voor haar auto, een nieuw paar leesbril of een nieuw paar voetbal schoenplaatjes als haar niet voor de grote wedstrijd. Maak nu een lijst van wat zij zijn voelt "wil," zoals een paar oorbellen of een reis naar de films. Is het echt waard het betalen van de rente voor een nieuw paar designer jeans? Deze activiteit helpt tieners begrijpen dat incidentele aankopen niet noodsituaties, en zal meer kosten op de lange termijn bij aankoop met een creditcard.


gerelateerde artikelen