Estradiol 1 mg Tab bijwerkingen

December 24

Estradiol is een vorm van oestrogeen, die een natuurlijk hormoon voor veel vrouwelijk geslacht processen in het lichaam is. Estradiol wordt gebruikt voor de behandeling van symptomen van de menopauze zoals opvliegers en vaginale irritatie, volgens Drugs.com. Dit medicijn kan ook worden gebruikt wanneer er een tekort aan oestrogeen als gevolg van ovarieel falen of hypogonadisme. Langdurig gebruik kan het verhogen van uw risico op borst- of darmkanker. Als met alle medicijnen moet u zich bewust van de mogelijke bijwerkingen alvorens hen.

Reproductieve bijwerkingen

De Mayo Clinic staat dat oestradiol is gekoppeld aan wijzigingen in uw menstruatie, doorbraak bloeden, abnormale vaginale bloedingen, pijn, droogheid en ongemak en gezwollen of klonterig borst. Deze effecten optreden omdat estradiol is een vrouwelijke geslachtshormoon, die waarschijnlijk leiden bijwerkingen op vrouwelijke geslachtsorganen tot zal. Sommige van deze bijwerkingen zal verbeteren met gebruik of met een aanpassing van de dosering kunnen verbeteren. Echter, estradiol kan het verhogen van uw risico op borstkanker en endometriumkanker met langdurig gebruik. Aarzel niet om te vertel uw dokter over deze belangrijke bijwerkingen. Presteren vaak zelf borstkanker examens op zoek naar knobbeltjes of afwijkingen.

Cardiovasculaire systeem bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com, estradiol 1 mg tab kan leiden tot pijn op de borst, pijn die van de borst aan de arm of schouder uitstraalt. Estradiol is aangetoond dat het verhogen van uw risico van hartaanval wanneer gebruikt over voor een lange termijn, stelt Drugs.com. Dit is een ernstige bijwerking en moet u direct 911 bellen als ervaart pijn op de borst.

Zenuwstelsel bijwerkingen

Estradiol 1mg tabs is aangetoond dat de oorzaak van gevoelloosheid en zwakte aan één zijde van het lichaam, hoofdpijn, verwarring, problemen met visie, spraak, evenwicht en depressie, volgens Drugs.com. Deze bijwerkingen treedt op omdat estradiol kan leiden tot een onevenwichtigheid in de neurotransmitters. Langdurig gebruik van estradiol is bovendien aangetoond dat het verhogen van uw risico op beroerte. Streven naar directe medische behandeling als u om het even welk van de neurologische problemen ondervindt.


gerelateerde artikelen