Één vinger vs. twee vinger rotsklimmen

February 16

Één vinger vs. twee vinger rotsklimmen

Er is weinig dat meer ontzagwekkende in het klimmen wereld dan iemand trekken hard aan een minuscuul rock-functie met slechts één of twee vingers kijken. Zakken waarin slechts één of twee vingers zijn gemeengoed op bepaalde soorten rock, voornamelijk kalksteen. Ontwikkeling van het vermogen te trekken hard aan horsu en twee-vinger zakken zal toevoegen een nuttig hulpmiddel aan uw tas terwijl ook het verbeteren van uw algehele sterkte van de grip.

Zak techniek

Ruwweg gesproken, de aanpak met behulp van pocketed bezit is hetzelfde ongeacht grootte: Grip van de zak open, leg een vinger of vingers in de zak en de trek naar beneden met je hand plat tegen de rotswand. Vermijd plooien, die is het plaatsen van uw duim op de top van je vingers voor het genereren van meer kracht, zoals deze techniek onderstreept vinger pezen ernstig en mag alleen worden gebruikt op de drie - of vier-vinger houdt.

Voor twee-vinger zakken, experimenteren met het gebruik van uw wijsvinger en middelste vingers versus uw ringvinger en middelste vingers. In het algemeen uw ring en de middelste vingers zullen de meer krachtige combinatie, maar bepaalde bezit meer ergonomische met de index en de middelste vingers kunnen voelen.

Voetenwerk

Tenzij u uiterst moeilijk routes klimmen zijn, is een route die een één heeft- of twee-vinger houden vergt zelden dat echt moeilijk daarop crank. Steeds vaker deze bezit worden gebruikt als "richtingen": wachtruimten waarmee u uw gewicht in een voordeliger positie verschuiven. Wees creatief met uw voetenwerk en zoek naar posities die u toestaan om plaats als weinig gewicht op de kleine zak mogelijk. Kijk voor brede of hoge stappen die u kunt stap op en vervolgens rock in met behulp van de zak.

Vinger krachttraining

Er zijn verschillende manieren om te leiden van de sterkte van uw vinger. Worden geadviseerd, echter dat deze methoden over het algemeen alleen geschikt voor gevorderde klimmers zijn. Vinger sterkte is voornamelijk afhankelijk van de kracht van de pees, die veel langzamer dan spierkracht ontwikkelt. Overdreven opleiding alvorens uw lichaam klaar is, kan dat leiden tot gescheurde pezen en langdurige schade. Beginners kunnen hun vinger kracht verbeteren gewoon door klimmen in normale scenario's.

Wat uw opleiding regime, beginnen met en vertrouwen voornamelijk op vier vinger royaal opleiding, die individuele vinger kracht ontwikkelt zonder zo veel stress zetten enkele cijfers.

Hulpmiddelen van de opleiding

Hangboards zijn de meest effectieve manier om te leiden van de sterkte van uw vinger. Deze platen, die een scala aan houvast variërend van één hebben-tot vier-vinger, zijn perfect geschikt voor vinger sterkte gebouw. Training regimes verschillen, maar probeer opleiding op handgrepen waarmee u kunt hangen met behulp van een open grip voor 10 tot 60 seconden op een moment. Begin met grotere bezit en geleidelijk tot twee-vinger- en monoweergave zakken, het nemen van rust tussen elke hang werken. Vasthouden aan de dood blijft hangen: pullups doen of het plegen van een opwaartse beweging aan kleine wachtruimten zet gevaarlijke spanning op je pezen.

Campus panelen bieden een geavanceerde manier om te trainen. Deze platen zijn in wezen crimp ladders die je omhoog en omlaag zonder gebruik te maken van je voeten. Zodra een - en twee-vinger dood loopt vast op een hangboard, u gemakkelijk doen kunt, geleidelijk gemak wat campus bestuur training in uw regime.


gerelateerde artikelen