Risico van het eten van beschimmeld brood

May 24

Risico van het eten van beschimmeld brood

Beschimmeld brood mogelijk niet wat u zou overwegen voor de lunch, maar voor sommige mensen---jonge studenten en de daklozen---het is een optie, volgens CNN Health. Eten van beschimmeld voedsel, met inbegrip van brood, kunnen gevaarlijk zijn, omdat je moeten mycotoxinen, of schimmel vergif eten zou. Sommige soorten schimmel kunnen voedselvergiftiging, die kan je ziek maken en leiden tot maagkrampen, koorts, diarree, braken en misselijkheid veroorzaken.

Typen

Er is geen garantie dat alleen één bepaald ketting of soort schimmel groeit op brood. Jackson Kung'u, een microbioloog van de Mycological Society of America, merkt meerdere gevallen waar mensen hebben beschimmeld brood gegeten en hetzij werd ziek of stierven uit te doen. Afhankelijk van het soort schimmel groeien op het brood, kon het uitzaait ergotisms, voedselbehoefte toxische aleukia, Stachybotrys chartarum of aflatoxicosis bevatten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de soorten bacterie of schimmels die op brood groeien kunnen. Dit betekent natuurlijk niet dat elke schimmel schadelijk is. Penicillium camembertii en Penicillium roquefortii, fusarium-venenatum, aspergillus oryzae, andere soorten schimmel worden gebruikt als voedsel culturen voor sommige voedingsmiddelen zoals kaas, en zijn onschadelijk.

Hoe de schimmel verspreidt zich

Tegen de tijd dat je schimmel op het brood zien, de schimmel is niet alleen geïsoleerde naar het gebied dat u zichtbaar kunt zien. Kung'u zegt dat brood poreus is en tegen de tijd dat je schimmel op je brood zien, het is zeer waarschijnlijk dat het hele stuk, of brood, is besmet met de schimmel. Er moet een groot aantal schimmel sporen aanwezig voor schimmel zichtbaar worden. Schimmel heeft de neiging om te groeien in warme, donkere gebieden of waar het gebied heeft een heleboel vocht.

Vergiftiging

Afhankelijk van het soort schimmel groeien op het brood, kan je voedselvergiftiging of een gevaarlijke levensmiddelen overgedragen ziekte ontwikkelen. Sommige van deze voedsel overgedragen ziekten, zoals salmonella, kan worden behandeld en genezen, terwijl anderen, zoals Stachybotrys chartarum, kunnen leiden irritatie van uw mond, neus en keel tot en tot shock, bloeding, dermale necrose en dood leiden.

Overwegingen

Vermijd eten voedsel die een potentiële risico of bedreiging voor uw gezondheid vormen. Vermijd het eten van voedingsmiddelen die lijken te hebben van schimmel op hen of ouder zijn dan hun vervaldatums. Hoewel niet alle schimmel schadelijk is, is het beter om niet de kans.


gerelateerde artikelen