Hoeveel vitamine A Is veilig tijdens de zwangerschap?

November 7

Hoeveel vitamine A Is veilig tijdens de zwangerschap?

Vitamine A ondersteunt de ontwikkeling van je ongeboren baby's longen, hart, ogen, nieren en botten, evenals de ademhaling, bloedsomloop en centraal zenuwstelsel. Vitamine A is ook een essentiële rol in het verzet tegen en vechten infecties en metaboliseringssysteem vet. Hoewel krijgen genoeg van deze vitamine tijdens zwangerschap essentieel is, is het mogelijk om teveel. Te veel vitamine A kan leiden tot ernstig risico aan uw ongeboren baby, met inbegrip van aangeboren afwijkingen. Praat met uw arts om te bepalen hoeveel vitamine A is afhankelijk van uw specifieke situatie.

Soorten vitamine A

Twee soorten vitamine A bestaan. Voorgevormde vitamine A, ook wel genoemd retinol of retinoïden, zijn gevonden in dierlijke producten zoals lever, melk en eieren. Dit type wordt ook gevonden in de verrijkte levensmiddelen en vitamine-supplementen, met inbegrip van prenatale vitamines. Het andere type van vitamine A is provitamine een carotenoïde genaamd. Caroteniods die kan worden omgezet in vitamine A in het lichaam zijn alpha-caroteen, beta-caroteen en beta Kryptoxanthine. Beta-caroteen wordt in het algemeen de voorkeur carotenoïde voor consumptie van vitamine A, omdat het wordt omgezet in vitamine A efficiënter dan de andere caroteniods. Caroteniods zijn te vinden in het donker gekleurde groenten en fruit, met inbegrip van wortelen, Kantaloepen, spinazie, boerenkool en zoete aardappelen.

Van de meeteenheden

De standaard meting voor vitamine A is retinol activiteit equivalenten of RAE. Dit is gebaseerd op zowel de bron als de potentie. Één microgram, afgekort ug of mcg, van retinol is het equivalent van 1 microgram RAE. Duurt 12 microgram bètacaroteen of 24 microgram alpha-caroteen op gelijke 1 microgram RAE. Veel prenatale of multivitamine supplementen weergeven vitamine A in internationale eenheden Één microgram RAE is gelijk aan 3.3 internationale eenheden.

Aanbevolen hoeveelheid

Zwangere vrouwen die 18 jaar oud of jonger bent moeten 750 microgram vitamine a per dag RAE krijgen. Dit is ongeveer 2.500 internationale eenheden. Zwangere vrouwen die 19 jaar of ouder zijn moeten 770 microgram vitamine a per dag RAE krijgen. Dit is ongeveer 2.5.65 internationale eenheden. Dit is de totale hoeveelheid vitamine A die je elke dag, via voeding en supplementen consumeren moet.

Maximale bedrag

Terwijl u zo veel carotenoïden als je door fruit wilt en groenten, krijgen te veel voorgevormde vitamine A kan verhogen de kans dat je baby zal worden geboren met een misvorming verbruiken kan. Het kan ook leiden tot lever toxiciteit. Zwangere vrouwen moeten 18 jaar oud en jongere niet consumeren meer dan 2.800 microgram RAE per dag. Dit komt overeen met ongeveer 9,240 internationale eenheden. Zwangere vrouwen moeten 19 jaar of ouder niet meer dan 3000 microgram RAE per dag consumeren. Dit is 10.000 internationale eenheden. Houd in gedachten dat dit is het gecombineerde maximum, niet alleen het bedrag dat je via supplementen consumeren kunt. Bijhouden van de totale hoeveelheid voorgevormde vitamine A u verbruiken door middel van verrijkte levensmiddelen, dierlijke producten en supplementen, en zorg ervoor dat je verblijf goed onder deze limiet van het maximale bedrag.

Waarschuwing

Synthetische retinoïden worden vaak gebruikt voor acne, psoriasis en huidaandoeningen. De medicatie isotretinoïne, verkocht onder de merknamen Accutane of Roaccutane, is bijvoorbeeld een gemeenschappelijke anti-acne behandeling. Artsen adviseren meestal zwangere vrouwen om te stoppen met het gebruik retinoid gebaseerde producten tijdens de zwangerschap. Elke vrouw die zwanger kan worden kan worden geadviseerd niet te gebruiken deze producten helemaal. Praat met uw arts voor meer informatie over dit probleem.


gerelateerde artikelen