Jojoba-olie voor acnelittekens & striae

February 1

Jojoba-olie voor acnelittekens & striae

Jojoba-olie wordt gewonnen uit de jojoba-plant, een plant die is gebruikt door de literatuur van Amerikaanse Indianen van Zuidwest Amerika voor eeuwen. Jojoba-olie heeft een aantal eigenschappen waaronder het gebruik ervan in de behandeling van acnelittekens en striae; het is een lichte olie die het makkelijk te gebruiken maakt.

Eigenschappen

De naam jojoba "olie" is eigenlijk een verkeerde voorstelling van de vloeistof gehaald uit de jojoba installatie; Volgens Len Price in zijn boek "Drager oliën voor aromatherapie en Massage" produceert de plant een gouden, vloeibare "wax", en niet een "olie" omdat het product uitgepakt voornamelijk opgebouwd uit vetzuren en vetalcoholen is. Jojobaolie wordt extern gebruikt bij de behandeling van psoriasis, eczeem, zon branden, rimpels, artritis, acne, acnelittekens en striae; het is geschikt voor alle huidtypes.

Behandeling van acnelittekens

Jojoba-olie heeft veel natuurlijke huid helende eigenschappen; de website "Acne A to Z" citeert het gebruik van jojobaolie voor acnelittekens vanwege jojoba-olie natuurlijke vermogen om te kalmeren, hydrateren, beschermen en herstellen van een natuurlijke pH-balans in de huid. Volgens de website "Natuurlijke behandeling van Acne litteken", jojoba-olie is werkzaam in de behandeling van acnelittekens gewoon omdat het is een lichte olie met veel huid helende eigenschappen.

Behandeling voor Stretch Marks

Jojoba-olie wordt aanbevolen in de behandeling van striae door verschillende bronnen, inclusief de website "Target vrouwen." Striae zijn gemeenschappelijkst in vrouwen na de zwangerschap, maar zijn ook vaak voor bij zowel mannen als vrouwen na een plotselinge gewichtstoename. Jojoba-olie wordt aanbevolen voor de behandeling van striae vanwege haar vele huid helende eigenschappen; het heeft de mogelijkheid kalmeren, hydrateren en herstellen van de huid.

Hoe te gebruiken

Jojoba-olie gebruiken op eigen of toevoegen aan andere basis huid crèmes en lotions. Voeg passende essentiële oliën aan jojoba-olie waardoor de genezing van acnelittekens en striae; geschikte essentiële oliën voor skin care omvatten rose, tea tree, lavendel en geranium etherische oliën, volgens Julia Lawless in haar boek "The Illustrated Encyclopedia of essentiële oliën."

Waarschuwingen

Jojoba-olie is een lichte olie die wordt meer gemakkelijk geabsorbeerd door de huid dan zwaar of vettig oliën; in zijn boek, "Drager oliën voor aromatherapie en Massage," adviseert Len Price uitoefening van voorzichtigheid in het gebruik van jojoba-olie met huid-gevoelige personen of met degenen die gevoelig zijn voor het leed van allergische reacties. Jojoba-olie voor gebruik in gevallen van milde littekens veroorzaakt door acne litteken en striae; een arts raadplegen voor meer ernstige aandoeningen van het litteken.


gerelateerde artikelen